James Blunt újra Magyarországon koncertezik

2017.11.29. 09:36

Négy év után tér vissza Budapestre új lemezét, a The Afterlove-ot bemutató turnéjával James Blunt: 2018. május 8-án a Budapest Arénában lép fel.

James Blunt koncertjéről négy éve azt írta kritikusunk: még úgy is elismerésre méltó volt a produkció és a sztár karizmája, hogy amúgy nem is jön be neki az ilyen fajta zene. „Blunt az a klasszikus, érzelgős popénekes, aki valószínűleg még a zöldségeshez is magával viszi a gitárját. Itthon ilyenek vagy nincsenek” – írta.

James Blunt apja a Brit Légierőnél szolgált, így ő is katona lett: 1997-től már tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban, majd Londonban. 2002-ben szerelt le a hadseregtől, és rögtön az EMI Publishing-hez szerződött mint énekes-dalszerző. Debütáló albuma 2004 októberében jelent meg, de közönnyel fogadták, amíg ki nem jött a harmadik kislemez, a You’re Beautiful – a sláger azonnal világhírűvé tette. További négy albumot és négy listavezető slágert adott ki, öt Grammyre jelölték, közel 20 millió lemezt adott el.

Legújabb albuma The Afterlove címmel, tavasszal jelent meg: kritikusunk erre csak 4 pontot adott a 10-ből. Blunt mostanában a Robin Schultz-cal írt dalával, az OK-val hallható folyamatosan a rádiókban.

A 2018. május 8-i koncertre december 1-én 9 órától kaphatók majd a jegyek.

Ne maradjon le semmiről!