60 éves Dr. Flash, a láncfűrészes punk

2017.12.15. 16:03
Lehet, 20-30 éve sokan nem fogadtak volna erre, de eljött a nap: ma ünnepli 60. születésnapját Barcs Miklós, a hazai underground egyik legszívósabb szereplője, méghozzá jó egészségben.

Zenekara, a Flash együttes, az „elvonós négyes” a nyolcvanas évek végén alakult, de igazán a kilencvenes évek második felében lett ismert, mint a Sziget fesztivál zárózenekara. A legendás hajnali fellépésekre nem ritkán a színpad alól kellett kihúzni a zenészeket vagy a közreműködő vendégeket.

14720362 10207684404534820 3623399504597151212 n
Fotó: Egymillióan Barcs Miklós Nobel-díjáért! / Facebook

Mint 4 éve megjelent interjúnkból kiderül, Barcs Miklós szügyig gázolt a nyolcvanas évek föld alatti világában, a Kulich Gyula téri addiktológiai-pszichológiai klinikától a baracskai répaföldeken át a prágai underground szcénáig, alaposan kivéve a maga részét történésekben, és az azokkal járó kötelező élvezetekben.

A kilencvenes évektől zenekari elfoglaltságai mellett szociális munkásként, független filmesként is nyomult. Együttese, a Flash a kétezres évektől budapesti klubélet egyik ritkán látott, de rajongói által minden alkalommal nagyon várt koncertzenekara. 

Rendkívül trágár számaikban kíméletlenül küldik melegebb éghajlatra az éppen uralkodó politikai elitet és kiszolgálóit. A Flash jelképe az utóbbi években a láncfűrész, amit az eredetileg erdészeti szakközépben végzett Barcs szakszerűen túráztat a koncerteken, egészen addig, amíg egyszer el nem vágja vele a mikrofonállványt. 

Barcs mostanában ötévenként ír egy számot. A legfrissebbet, a Cenzor címűt a lenti, a VIII. kerületi Zsiga Bár fedett teraszán készült amatőr videón hallgathatja meg az, aki nem tart a trágár kifejezések tobzódásától:

A jeles művész születésnapi koncertje péntek este lesz a Fészek Kulturális Központban.

Ne maradjon le semmiről!