Meghalt a The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan

2018.01.15. 18:24 Módosítva: 2018.01.15. 18:25

Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője – írja az MTI. 

A halál körülményeiről egyelőre nem lehet sokat tudni, csak annyit, hogy az énekesnő Londonban éppen egy lemez felvételén dolgozott, és a Hilton Park Lane hotelben halt meg. A westminsteri rendőrség szerint reggel 9 órakor hívták őket a szállodához. 

O’Riordan az ír The Cranberries élén lett ismert. A zenekarba egy újsághirdetés útján került, amit a Hogan testvérpáros adott fel egy helyi lapban. Karrierjük során több mint 40 millió lemezt adtak el. 

A zenekar 2003-ban feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt. Legutóbb tavaly adtak ki egy akusztikus lemezt, amivel turnéztak is volna, azonban az énekesnő egészségi állapota miatt le kellett mondaniuk a májusi fellépéseket. Akkori közleményük szerint a zenész hátfájásai miatt kényszerültek a turné lefújására, miután orvosai szerint nem javult az állapota eléggé ahhoz, hogy ki tudjon állni a színpadra. 

O'Riordan idén beszélt először a bipoláris depresszióval való küzdelméről, amiről a 2014-es botrány kapcsán nyilatkozott. Akkor nem sokkal válása után New Yorkból tartott Írország felé, amikor összetaposta egy légiutas-kísérő lábát, majd amikor leszálltak, megfejelt egy rendőrt is. Az ügy 6000 eurós (nagyjából 1,8 millió forint) bírság megfizetésével végződött. Az énekesnő később azt vallotta, hogy nem emlékezett a támadásra. 

Az énekesnő halálával kapcsolatban megszólalt Michael D. Higgins ír államfő a hivatal honlapján. „Sajnálattal hallottam Dolores O'Riordan zenész, énekesnő és író halálhírét. Dolores O'Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock- és popzenére Írországban, de nemzetközileg is. A családja és azok számára, akik szeretik és támogatják az ír zenét, az ír zenészeknek és művészeknek halála nagy veszteséget jelent."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport