Álmodtad már azt, hogy elfelejtettél felöltözni?

Képernyőfotó 2018-01-16 - 12.13.32.png
2018.01.16. 14:02

Hegyi Dórira még az Index dalversenyének idején figyeltünk fel: akkor iamyank Aurora című dalában vokálozott, majd abban a Belau dalban tűnt fel ismét a hangja, amelynek a klipjében egy meztelen lány sétált ki a Dunából Kisorosziban (Island of Promise). 2016-ban a miüsban énekelt, most 2018 elején pedig megjelent az első szóló albuma.

artwork: OHNODY // eredeti fotó: Halász Jácint
artwork: OHNODY // eredeti fotó: Halász Jácint

OHNODY a projekt neve, a kislemez címe nude, és itt a Stenken lehet először meghallgatni. 

A sajtóanyag szerint a Nude egy koncepciós EP,  ami az emberek közötti érzelmi, romantikus és szexuális feszültségeket fejtegeti. A kislemezen megjelenő négy számban a puha melankóliával átitatott szövegi világ van előtérben, minimál elektronikus alapokra helyezett alternatív indie köntösbe bújtatva.

Íme az album:

,,Biztos álmodtátok már azt, hogy elfelejtetek felöltözni, mielőtt nyilvános helyre mentek és mindenki rajtatok röhög. Ezzel az érzéssel kötöttem össze a dalaim kiadását is, ezért voltam csendben kb. 10 évnyi dalszerzés alatt. Emiatt az érzés miatt és egyébként is én a művészet és a meztelenség között elég erős párhuzamot vonok. Egyébként az összes dal olyan csalódásokról szól, amikben kicsit meghaltam, aztán újjászülettem. Ezekre a szimbólumokra építettem ezt az anyagot.”

Mind a négy számnak külön sztorija van, amelyek zeneileg nem feltétlenül koherensek, mivel évek teltek el az egyes dalok megírása között. Emellett viszont minden szám egy- egy nemeken belüli, nemek közötti romantikus vagy bensőséges bizalmi kapcsolatot átszelő érzelmi mélyrepülés.

,,Nagyon nagy hangsúlyt kapnak a számaimban a szövegek. Igyekszem úgy megírni őket, hogy ugyanazokat az érzéseket közvetítsék, mint amiket a megélés pillanatában éreztem. Az is fontos számomra, hogy nemektől függetlenítsem a történeteket. Ez adja az egész intimitását és ez tesz a mondanivaló mögött engem is olyan sebezhetővé.”

A Lotfi Árzsáng által szerzett Water kivételével az EP- n hallható összes dal saját szerzemény, melyeket aztán Fodor Máriusz és iamyank produceri közreműködése olajozott menetkészre. A stem- mastering az Anorganik néven futó Deutsch Gábornak köszönhető.

A ‘Nude' a Théque Records gondozásában jelenik meg, hamarosan élőben is meg lehet majd hallgatni a számokat. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?