Álmodtad már azt, hogy elfelejtettél felöltözni?

Képernyőfotó 2018-01-16 - 12.13.32.png
2018.01.16. 14:02

Hegyi Dórira még az Index dalversenyének idején figyeltünk fel: akkor iamyank Aurora című dalában vokálozott, majd abban a Belau dalban tűnt fel ismét a hangja, amelynek a klipjében egy meztelen lány sétált ki a Dunából Kisorosziban (Island of Promise). 2016-ban a miüsban énekelt, most 2018 elején pedig megjelent az első szóló albuma.

artwork: OHNODY // eredeti fotó: Halász Jácint
artwork: OHNODY // eredeti fotó: Halász Jácint

OHNODY a projekt neve, a kislemez címe nude, és itt a Stenken lehet először meghallgatni. 

A sajtóanyag szerint a Nude egy koncepciós EP,  ami az emberek közötti érzelmi, romantikus és szexuális feszültségeket fejtegeti. A kislemezen megjelenő négy számban a puha melankóliával átitatott szövegi világ van előtérben, minimál elektronikus alapokra helyezett alternatív indie köntösbe bújtatva.

Íme az album:

,,Biztos álmodtátok már azt, hogy elfelejtetek felöltözni, mielőtt nyilvános helyre mentek és mindenki rajtatok röhög. Ezzel az érzéssel kötöttem össze a dalaim kiadását is, ezért voltam csendben kb. 10 évnyi dalszerzés alatt. Emiatt az érzés miatt és egyébként is én a művészet és a meztelenség között elég erős párhuzamot vonok. Egyébként az összes dal olyan csalódásokról szól, amikben kicsit meghaltam, aztán újjászülettem. Ezekre a szimbólumokra építettem ezt az anyagot.”

Mind a négy számnak külön sztorija van, amelyek zeneileg nem feltétlenül koherensek, mivel évek teltek el az egyes dalok megírása között. Emellett viszont minden szám egy- egy nemeken belüli, nemek közötti romantikus vagy bensőséges bizalmi kapcsolatot átszelő érzelmi mélyrepülés.

,,Nagyon nagy hangsúlyt kapnak a számaimban a szövegek. Igyekszem úgy megírni őket, hogy ugyanazokat az érzéseket közvetítsék, mint amiket a megélés pillanatában éreztem. Az is fontos számomra, hogy nemektől függetlenítsem a történeteket. Ez adja az egész intimitását és ez tesz a mondanivaló mögött engem is olyan sebezhetővé.”

A Lotfi Árzsáng által szerzett Water kivételével az EP- n hallható összes dal saját szerzemény, melyeket aztán Fodor Máriusz és iamyank produceri közreműködése olajozott menetkészre. A stem- mastering az Anorganik néven futó Deutsch Gábornak köszönhető.

A ‘Nude' a Théque Records gondozásában jelenik meg, hamarosan élőben is meg lehet majd hallgatni a számokat. 

Ne maradjon le semmiről!