Átverte a gravitációt az Óriás

2018.01.18. 18:34

Az előző év végén egyenesen 2017 legjobb magyar lemezének választottuk az Óriás zenekar Minden villany ég című albumát. Miután megjelent a lemez (nálunk volt a premier), kritikánkban a zenekari életmű eddigi legérettebb anyagának neveztük az albumot, amihez egy évvel a megjelenés után végre klip is készült, a Stenken lehet először látni.

A lemez korábban csak szövegvideókat kapott, az első igazi klip pedig a Kezdjük el című számhoz forgott a PUR E stábjával és Bathó Gabriella táncossal együttműködve. "Egy kifejező klipet szerettem volna készíteni, ahol a főszereplő áttöri a határait, hogy a dallal közösen érjen egy felszabadult, súlytalan állapotba" – mondta a videóról Egyedi Péter, az Óriás frontembere, aki az alapötletért és a rendezésért is felelt.

"A dal lüktetése sugallta, hogy táncos videót készítsünk, de semmiképp sem szerettem volna – és nem is tudtunk volna – hagyományos táncklipet készíteni. A klip főszereplője, Bathó Gabi elképesztően nyitott volt, hogy a hagyományosabb elemeken túl új, nem szokványos megközelítéseket is találjunk. Brutális alázattal és munkával segített minket, hogy izgalmas, gravitációt becsapó hangulatot mutathassunk egyszerűen elforgatott képekkel."

Bár a klip sok előkészületet igényelt, a forgatás egyetlen, hosszúra nyúlt, nap alatt lezajlott a Brightlab stúdiójában. Az Óriás 2018 tavaszán öt vidéki városban (Székesfehérváron, Pécsen, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten) is fellép majd Makó Dávid The Devil's Trade nevű projektjének kíséretében, áprilisban pedig a budapesti Akváriumban játszanak.

Ne maradjon le semmiről!