Kelela és Wavves is lesz a Kolorádón

2018.02.13. 15:04

Bejelentette első neveit az idei Kolorádó fesztivál, és a szerkesztőségben csak kapkodjunk a fejünk a fellépők névsorát olvasva. A fesztivál húzóneve valószínűleg Kelela lesz, akinek tavaly októberben a Warpnál jelent meg a Take Me Apart című debütlemeze, amire rápörgött többek között a Pitchfork, a Mixmag, a Dazed és a Guardian is.

A gitárzenés arcok valószínűleg rettenetesen örülnek majd az épp tíz éve felbukkant Wavves koncertjének. Nathan Williams projektjének legutóbbi, You're Welcome című lemezét mi nem igazán szerettük, az azt megelőző, 2015-ös V-t viszont maximális pontszámmal értékeltük a kritikánkban.

Jön még a montreali TOPS, akik szintén tavaly hozták ki a legújabb albumukat, a ghánai Ebo Taylor, a szintén nőkből álló Les Filles de Illighadad pedig egyenesen a Szaharából hozza el a tuaregek zenei kultúráját.

A 2018-as Kolorádón ott lesz még RAMZi, Chino Amobi, Perc, Etapp Kyle, Valdimir Ivkovic, Umfang, Jayda G, Lena Williken és Inga Mauer is, sőt, a szervezők 24 órás technóbulit is ígérnek. Magyar részről már biztosan fellép a Volkova Sisters, a Middlemist Red, a Ricsárdgír, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Slow Village, a Sör és Fű, a Wave Twins, a Keeymen, Krúbi és az AVANT GANG.

"Az eddigi Kolorádókhoz képest elég érdekes kis lineup állt össze, mi nagyon hiszünk benne, és reméljük, hogy a közönség, illetve a szakma is örül majd neki" – mondta a bejelentés apropóján Csete Manek Gábor, akivel tavaly interjúztunk is.

Az idei Kolorádó június 13-tól 17-ig, szerdától vasárnapig, tart majd, a helyszín ezúttal is az adyligeti cserkészpark lesz, aminek továbbra sem ajánlott egy szál pólóban nekivágni, a többi tapasztalatunkat pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?