Egy hatalmas dobása már biztosan lesz az új Oroszlánkirály-filmnek

2018.02.16. 15:23

A Disney nagy bejelentést tett a készülő, élőszereplős Az oroszlánkirály-filmjükkel kapcsolatban: közölték, hogy Elton John újra egy saját dalt komponál a film főcímzenéjeként. Az "eredeti" Az oroszlánkirály-rajzfilmért Oscar-díjat nyert zeneszerező Beyoncéval fog együtt dolgozni a szám megírásán. Mindezt először a Sun című pletykalap írta meg, de most már a Disney is megerősítette.

A Disney 1994-es rajzfilmjéhez hat dalt írt Elton John, ezek közül a Can You Feel The Love Tonightért megkapta az Oscar-díjat, de Oscarra jelölték a Hakuna Matata és a Circle of Life című dalait is. Hogy mennyire fontos volt abban a filmben a zene, azt az is jelzi, hogy a film másik Oscar-díját szintén a zeneszerzésért kapta meg Hans Zimmer. (Ez volt a második Zimmer tíz Oscar-jelölése közül, és az első és máig az utolsó, amelyet díjra is váltott.)

A film zenéjéhez újra Tim Rice fogja a szövegeket írni, és újra szerepelni fog az eredeti dalok közül a Can You Feel The Love Tonight?, a Hakuna Matata, az I Just Can’t Wait To Be King és a Circle of Life is. Beyoncé és Elton várhatóan a vége főcím alatt szóló dalt fogják együtt írni.

Beyoncé éneklése persze nem nagy meglepetés, hiszen ő eleve is szerepel majd a filmben: Nalát fogja alakítani.

Az élőszereplős film - ami egyenesen következik a Disney mostanában készült, és őrülten jól tejelő élőszereplős újrázásai, a a Demóna, a Hamupipőke, a Dzsungel könyve és  a Szépség és a Szörnyeteg után - 2 019 júliusában kerül majd mozikba. Rendezője az a Jon Favreau lesz, aki az élőszereplős A dzsungel könyvét is hatalmas sikerre vitte, a főszereplői pedig Donald Glover, Seth Rogen és Chiwetel Ejiofor lesznek, James Earl Jones pedig újra Mufasa lesz.

Ne maradjon le semmiről!