Fábián Juli-emlékkoncertet rendeznek májusban

2018.02.26. 12:17

Fábián Juli emlékére rendeznek koncertet május 6-án a Budapest Parkban. A tavaly decemberben  elhunyt énekesnő előtt egykori zenésztársai és barátai lépnek majd fel a rendezvényen, aminek bevételeit jótékony célra fordítják.

A koncert programja Fábián Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amelyeket írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel és a legszorosabb baráti viszonyt ápolta - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Parkban fellép többek között a  a Delov Jávor és Dj QCee által vezetett Random Trip, MC Kemonnal, Wolfie-val, Vitáris Ivánnal, Judie Jay-jel, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval kiegészülve. Olyan zenésztársak is közreműködnek még, mint Bata István, Delov Jávor, Gábor Andor, Zoohacker (Palásti Kovács Zoltán), Premecz Mátyás és Udvarhelyi Gábor. Vendégszólistaként csatlakozik Palya Bea, Sena Dagadu, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill és Jónás Vera.

A jegyek eladásából befolyó pénz az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.

Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

Ne maradjon le semmiről!