Újabb neveket jelentett be a Bánkitó

DSC 2069
2018.03.08. 14:40

A január végi első eresztés után egy újabb adag fellépőt jelentettek be a Bánkitó szervezői, akik az utóbbi évek legerősebb lineupját ígérik 2018 nyarára. Nagyszerű hír, hogy Magyarország legnagyobb kisfesztiválján koncertezik a gombázós spirituális rockerek kanadai kedvence, a Suuns, akik épp a hónap elején adták ki a legújabb lemezüket Felt címmel. (Én két éve láttam őket, tényleg nagy fless volt.)

Fellép még Cindy Lee, aki ezen a néven talán keveseknek mond valamit, de ha azt mondom, hogy ő Patrick Flegel, a Women nevű, kanadai artrock-zenekar (aminek a romjain a Viet Cong/Preoccupations alakult) egykori frontembere, akkor talán sokan a homlokukhoz kapnak. Miután a Women egyik tagja, Christopher Reimer 2012 februárjában meghalt, a zenekar szétszéledt, Flegel akkor kezdett el Cindy Lee néven zenélni. Különleges koncert lesz, az már tuti.

Rajtuk kívül Amerikából érkezik a japán felmenőkkel is rendelkező Shigeto, aki tavaly The New Monday címmel hozott ki albumot, fellép az orosz-német, Sado Opera nevű queer-társaság, amelynek tagjai a hírhedt berlini nightclub, a Wilde Renata rezidensei, valamint játszik a francia Rendez-Vous is, akik nagyon szeretik a szintiket, és jóban vannak az M83 Anthony Gonzalezével is.

A magyarok közül a 2018-as Bánkitón már biztosan fellép többek között a Fran Palermo, a Bohemian Betyars, az Elefánt, a Qualitons, a Papaver Cousins, a Platon Karataev, Route 8, a Csaknekedkislány, a Felső Tízezer, a Panel Surfers, a Ricsárdgír, a Puma Danger és a Bozo is. A szervezők korábban az Iceage és az Acid Arab buliját jelentették be a külföldiek közül.

Ne maradjon le semmiről!