Még mindig jól áll Jack White kezében a gitár

videodiszko

Nagyon szerettük volna megmutatni az e heti klipválogatásunkban az új Beck-klipet, amit Edgar Wright (Shaun Of The Dead, Baby Driver) rendezett, de sajnos azt csak Apple Musicon lehetett, úgyhogy helyette ezeket tudtuk túrni a héten a Youtube-ról.

Trouble: Bring It Back (featuring Drake)

rendezte: Derek Schklar

Trouble úgy jön fel az amerikai mainstream rap világába, mint a talajvíz, erre még rásegít egy kicsit egy Drake-vendégszereplés, amihez aztán készült egy videoklip is. Ami igen, majdnem nyolc perc, és a felirat alapján az Edgewood című rövidfilmből tartalmaz részleteket, de ez a sok információ eltörpül amellett, hogy a klip operatőre a magyar Rév Marcell volt (Balaton Method, Fehér isten), és már ezért is érdemes végignézni. Még ha az egész egy kicsit közhelyes, fekete-fehér pózolás mindenféle rapklisékből.

Cupcakke: Crayons

rendezte: ?

Cupcakke kicsit olyan, mint azok a falusi asszonyok, akik a lehető legnyíltabban beszélnek minden jöttmentnek arról, hogy előző este mit műveltek az urukkal az ágyban. Ami nagyjából annyit jelent, hogy Cupcakke egy tök szórakoztató jelenség, aki ebben a számban például olyan dolgokról rappel, hogy miért akasztja ki a férfiakat a melegpornó, amikor leszbikust néznek dögivel, meg hogy mind emberek vagyunk, minek szenvedünk már ennyit, közben meg néha LED-fényes kabát van rajta.

Soccer Mommy: Cool

rendezte: Ambar Navarro

Clean címmel adta ki nemrég bemutatkozó albumát a még mindig csupán 20 éves Sophie Allison és zenekara, amelyen a Cool című szám is szerepel. Ha jól értem, a dal a tizenéves lányok útkereseséről szól, a klip pedig megmosolyogtatóan nosztalgiázik a kilencvenes éveken, illetve tekint vissza a tagok gyerekkorára – vidám színekkel, jégkrémmel, robbanócukorral, valamint többek között egy megkopasztott Barbie-utánzattal.

Raccoon Rally: Starving to death on a hospital bed

készítette: Raccoon Rally

Tavaly a nehezen induló, másnapos vasárnap délutánokhoz hasonlítottuk a Raccoon Rally egészségesen tohonya számait. A projekt mögött álló Gál Tamás jelenleg még Bécsben él, de hamarosan kontinenst vált, a legújabb videóját pedig egy brazil hostelben készítette egy Mustafa nevű macska főszereplésével. A DIY klipecske egyetlen geg köré épül: a biliárdasztalon henyélő Mustafa csak a fekete golyót engedi eltenni, ezzel viszont a játékos veszít. A számot egyébként egy bécsi kórházi élmény ihlette. "Tökre vártam, hogy mi lesz a kaja, de végül kurvára nem adtak semmit. Azt mondták, majd később, majd később, de végül semmi kaját nem kaptam. Szóval lehet mégis igaza van Lázárnak, és Bécs tényleg hanyatlik" – viccelődött az Indexnek a projekt mögött álló zenész.

Jack White: Over And Over And Over

rendezte: Us

Minden jel szerint pocsék lett Jack White új lemeze, a Boarding House Reach, és hát az Over and Over and Over sem egy túl jó dal, de White-nak még ennyi idő után is tök jól áll, hogy különböző színes terekben pózol egy gitárral, miközben a kamera zaklatott, de nagyon szisztematikus módon rángatózik összevissza. Michel Gondry csápjai évtizedeken át elérnek bárhova, ide is sikerült.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?