Harcsa Veronika összegyűjtött minden kincset

2018.04.16. 14:29

Már korábban megírtuk, hogy a Művészetek Völgye idei himnuszát Harcsa Veronika és iamyank közösen írja

Harcsa Veronika évek óta saját jazz udvart vezet a Művészetek Völgyében, ahova kedvenc előadóit hívja meg ( interjúnk ). Így találkozott az egyik legfiatalabb hazai zenei producerrel is, Iamyankkal, aki bár zenében egész más vonalat képvisel, a kreativitás, a kísérletezési kedv összeköti őket. Iamyank többször fellépett Veronika udvarában, a fesztivál kérte fel őket a közös munkára.

A most elkészült Völgyhimnuszt először itt a Stenken lehet megnézni, meghallgatni. 

“Nem volt evidens, hogy mit fogunk csinálni, hogy mennyire lesz elektronikus vagy mennyire lesz hangszeres a megközelítés. Egyszerre próbálunk saját magunk maradni zeneileg, ki-ki a maga területén" - mondta Harcsa Veronika a közös munkáról. A zenét a fesztiválon készült képek, pillanatok illusztrálják. 

Íme a klip a Valley of heArts dalhoz: 

"Megkaptam az alapot, és arra elkezdtem kísérletezni dallamokkal, írtam rá kis szöveget. Elképzeltem magamban egy kis videójátékot, olyan régi retro mászkálósat, ahol a szinteken végig kell menni kétdimenzióban, és azt képzeltem, hogy az egyik udvar az egyik szint, és a másik udvar a következő szint, így ugrálunk egyikből a másikba, és gyűjtögetjük a kis kincseket." Iamyank szerint ez stimmel a zenéhez is, abban is van csilingelős, meseszerű, kalandozós hangulat. 

A dal Valley című dal teljes hosszában is felkerült iamyank Soundcloudjára, itt lehet meghallgatni

Ne maradjon le semmiről!