Veszítünk, aztán boldogok vagyunk megint

2018.04.20. 14:46

Hamarosan megjelenik a Papaver Cousins második albuma, a Bad Writing, amelyen Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás akusztikus duója immár zenekarrá bővülve lépett szintet. Az alapítók (akik a valóságban is unokatestvérek, nem csak a nevükben) a májusban érkező anyagot egy új számmal vezetik fel, amit most az Indexen lehet először hallani.

"A Bad Writing a ciklikusságról szól. Arról, hogy különböző helyzetekben miként ismételjük meg azokat a dolgokat, amikben már egyszer-kétszer-folyamatosan elbuktunk" – árulta el az anyagról a Papaver Cousins, amelyre talán még sokan emlékeznek a Stenk 2016-os dalversenyéből, hiszen az akkor még duóként létező formáció az olvasók egyértelmű kedvenceként egészen a döntőig menetelt.

A Bad Writing a zenekar ígérete szerint egy jóval könnyedebb hangvételű anyag lesz, mint a Lack of Lightness című bemutatkozás volt (kritikánk itt), amire jó példa a most bemutatott, Boyz And Girlz című szám is. "A Boyz And Girlz a csajozásról szól. Nevetséges ez az egész műfaj, mégis olyan jó a részesének lenni" – mondja a dalról a zenekar, amelynek tagjai állításuk szerint nagyon élvezték az új irányt.

A dal videóval együtt érkezett: Vajda Réka készítette, ahogy az új lemez borítóját is, a mozgóképen látható felirat pedig Barta Gyöngyi munkája. A klip a budapesti Flippermúzeumban forgott, méghozzá nem véletlenül, a flipperekkel is a lemez dalait összefogó tematikára, a ciklikusságra utal a Papaver Cousins. "Valahol reméljük, hogy nem esik le a flippergolyó soha, de ha igen, hát játszunk megint, és tökéletesen boldogok vagyunk közben" – mondják.

A Bad Writing hivatalosan május 4-én jelenik meg, de már előtte, április 28-án, meg lehet majd hallgatni a zenekarral együtt az újlipótvárosi Klinikában, ahol vinylen is meg lehet vásárolni az albumot. A lemez dalait először a Liverpool Sound City showcase fesztiválon lehet élőben hallani május 6-án, amit néhány nappal később a FOCUS Wales showcase fesztivál követ, majd a svájci Openair St. Gallen fesztivál, októberben pedig a zenekar egy tízállomásos oroszországi turnéra indul. A magyar lemezbemutató szeptember 14-én lesz az A38 Hajó kiállítóterében.

Ne maradjon le semmiről!