Megtanultunk visszafelé játszani

kaktus yellow stage 1.png
2018.04.24. 16:13

A pécsi Kaktus zenekar 2015-ben a She Be Like című számával tűnt fel a Stenk dalversenyén, az együttes zenei világára szinte azonnal felkaptuk a fejünket, így bekerültek a harmincas mezőnybe, és valószínűleg nem csak nekünk tetszettek, mert az olvasók aztán tovább is szavazták őket az első körből.

A Kaktus azóta két nagylemezt is kiadott, fellépett például a Volt Fesztiválon, a Fishing on Orfűn és a Kolorádón, illetve olyan zenekarokkal játszott, mint a Zagar, a Middlemist Red, az Elefánt, a Berriloom and the Doom vagy a Makrohang. Most pedig egy új klippel jelentkeznek, ami a Stenken látható először.

A kaposvári gyökerekkel rendelkező zenekar az előző hónapban jelentette meg a második, Yellow Stage című nagylemezét (itt lehet meghallgatni), ezen a szerepel a Gránátalma című szám is, amelyhez Holovitz Edgár (Midnight Pictures), Marosy Roland és Borbás Máté Olivér készített videót.

"A klip alapötlete a dalokhoz készült mozgó borítók világa volt, amin visszafele mozgunk az album borító keretein belül összevissza. Erre a furcsa mozgásos konceptre akartuk felhúzni a klipet is, ezért a dalt megtanultuk visszafele eljátszani, hogy a felvételt megfordítva ez passzoljon az eredeti dalra" – árulta el a videóról a zenekar.

A Kaktus április 26-án, csütörtökön, játszik legközelebb a Toldiban, itt ünnepli a zenekar a harmadik születésnapját, aztán buli lesz.

Ne maradjon le semmiről!