A banánról ennyit még nem rappeltek

2018.05.07. 17:03

Schmuck című dalával rúgta be az internet ajtaját Krúbi, a magyar rapper, akinek már el is készült második videóklipje, amit először a Stenken lehet megnézni. A szókimondó szöveget tartalmazó dal az iskolában szerzett traumák, illetve a banán feltétlen szeretetének keverékéből állt össze. A Nehézlábérzés videójában főleg csak az utóbbi kap szerepet, az iskolából nem látunk semmit, mert végig ugyanabban a lakásban játszódik a klip.

Krúbi magát a következőképp jellemzi:

Azon középosztálybeli, fehér, európai férfiak közé tartozik, akik a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségekről panaszkodnak az interneten, miközben a való életben élvezik az ebből származó privilégiumokat.

Y-generációs rapper szövege tehát az önutálat és az önimádat között próbál meg egyensúlyozni, többnyire sikerrel. Előző dalában már bizonyította, hogy az aktuál politikai témáktól sem ijed meg, Dé:Nash-sel közösen készített daluk Schmuck Andor politikai pályájának állít emléket. Krúbi a Keret Blog tehetségkutatóján a Kikeltetőben tűnt fel, ahol be is jutott a döntébe.

Nehézlábérzés lesz a neve a rapper hamarosan megjelenő első albumának is, ami május 11-én jelenik majd meg. Először élőben hallani május 18-án lehet majd az Instantban. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?