Újabb áldozatok kerültek elő, mégsem történik semmi R. Kellyvel

063 172025666
2018.05.07. 11:39

R. Kellyt, a 90-es évek popzenéjének egyik meghatározó alakját újabb áldozatok vádolják szexuális zaklatással és pedofíliával, de úgy tűnik, hogy az énekest egyelőre nem söpri el a #MeToo-mozgalom. Tavaly nyáron foglaltuk össze az Indexen azt, hogy énekesről több nő vallotta azt, hogy egy szexuális ragadozó, aki fiatal lányokat cserkész be, majd teljesen átveszi az életük felett az irányítás. Megmondja, hogy milyen ruhát viselhetnek, kivel beszélhetnek, mikor ehetnek és ennek az irányításnak része az ő szexuális vágyainak teljesítése is. A Buzzfeed és a Washington Post cikkeiben újabb áldozatok beszéltek névvel a történtekről, de nem tűnik úgy, hogy változás állna be a történetben.

Az áldozatok nyilatkozatai összhangban állnak azzal, amikről tavaly írtunk, illetve azokkal is, amik aBBC3, idén tavasszal megjelent dokumentumfilmjében szerepelnek. Beszélnek arról, hogy a 2000-es évek elején történt, amiről

Kelly kiadójának, a Sony Musicnak a vezetői is tudtak, ám ennek nem lett következménye és nem is tettek semmit azért, hogy a jövőben megakadályozzák a hasonló eseteket.

Az egyik áldozat, Lizzette Martinez a Buzzfeednek arról beszélt, hogy 1995-ben találkozott az énekessel Miamiban, egy plázában és az akkor 28 éves énekes elvette a szüzességét, amikor 17 éves volt, vagyis az állami törvényei szerint kiskorú. Arról is beszélt, hogy Kelly többször bántalmazta, illetve akarata ellenére kényszerítette szexuális aktusra.

Az is kiderül, hogy az utóbbi hónapokban két nőnek is sikerült elhagynia a Kelly szektáját, akiknek a szülei arról beszéltek, hogy korábban Kelly korlátozta őket abban, hogy kapcsolatba lépjenek a családjukkal vagy a barátaikkal. Ez szintén összhangban áll azzal, amit már tavaly is lehetett tudni a szektáról. Azt is megerősítették, hogy az énekes olyan szinten irányította a nők életét, hogy azt is megszabta nekik, hogy mikor és mit ehetnek, de volt, hogy étel nélkül bezárta őket egy szobába, ahonnan a wc-re sem jöhettek ki.

A legújabb cikkek azért érdekesek, mert hiába erősítik meg  egyre többen  névvel és arccal ugyanazokat a történeteket, mégsem történik változás. A Variety kereste R. Kelly kiadóját, illetve a Live Nationt, ami a koncertjeit szervezi, illetve a jegyeket értékesíti, de nem válaszoltak arra, hogy a nyilvánosságra került zaklatási ügyeknek lesz-e következménye. Tavaly nyáron három koncerttel rövidebb volt ugyan a turnéja, de a vele együttműködő cégek azóta sem foglaltak állást Kelly ügyeivel kapcsolatban.

Decemberben, amikor az áldozatok egy része már beszélt az ügyekről, a kiadó megerősítette, hogy továbbra is együtt dolgoznak Kelly-vel. Az énekes tehát úgy tűnik egyelőre megússza a vádakat. Korábban arról írtunk, hogy ellentámadásba ment át és arról nyilatkozott, hogy lincselési kísérlet folyik ellene. 

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hírek