Guminőkre spriccel a péniszgitár

videodiszko
2018.05.12. 09:23

A héten új lemezt adott ki a szentpétervári Little BIG, a híresen őrült csapat Kim Dzsongun után ezúttal egy péniszalakú gitárt helyezett a középpontba. Új számmal jelentkezett Sia, Diplo és Labrinth vadiúj közös projektje, a Smiths gitárosa pedig leugrott a parkba, mert hamarosan megjelenik a legújabb szólólemeze. Videódiszkó, már megint.

Angélique Kidjo: Once in a Lifetime

rendezte: Antoine Paley

A Grammy-díjas Angélique Kidjo merészet lépett: úgy döntött, egy az egyben feldolgozza a Talking Heads popklasszikusnak számító, Remain in Light című albumát. A benini énekesnő – akit a BBC korábban Afrika egyik legikonikusabb figurájának, a Guardian pedig a világ egyik leginspirálóbb nőjének választott – Párizsban hallotta először a Once in a Lifetime-ot a nyolcvanas évek első felében, amikor az országát irányító kommunista rezsim elől Franciaországba menekült. Azt mondta, hiába érezte afrikainak, amit hallott, a környezete inkább lepisszegte, hogy ne beszéljen butaságokat. Kidjo pedig ezzel az albummal bizonyítja, hogy nem beszélt butaságokat.

Sam Smith ft. Logic: Pray

rendezte: Joe Connor

Az észak-olaszországi Comói-tónál, illetve egy ahhoz közeli, nagyon szépnek tűnő villában, forgott a Writing's on the Wall című Bond-filmzenéjéről ismert Sam Smith legújabb videója. A Pray című számot az énekes szerint egy moszuli látogatás ihlette, a szám pedig valami olyasmiről szól, hogy mennyire elcseszett hely mostanában a világ, és nem nagyon van más választásunk, mint felnézni az égre, összekulcsolni a két kezünk, és reménykedni abban, hogy végre történik valami. A szám egyébként a tavaly megjelent The Thrill of It All lemezen szerepelt.

Little BIG: Punks Not Dead

rendezte: Iliya Prusikin & Alina Pasok

Az őszi teltházas bulija után hamarosan visszatér Budapestre a szentpétervári Little BIG, a punk-rave csapat az Akváriumban játszik majd május 26-án, szombaton, a héten azonban kihozták a legújabb, Antipositive című albumukat, amit egy rettenetesen bizarr (de nem korhatáros!) videóval harangoztak be, amelynek főszereplője egy női tornász és egy óriási pénisz. Ezen az anyagon szerepel a Punks Not Dead című szám is, a lőcsökről pedig a hozzá készült videó erejéig sem tudott leszakadni a zenekar, Kim Dzsongun után ezúttal egy pénisz alakú gitár és a koporsójába fektetett punk kapott főszerepet.

LSD: Audio

rendezte: Ernest Desumbila

Múlt héten mutatkozott be Genius című dalával Sia, Diplo és Labrinth közös projektje, az LSD. A trió neve az alapítók művészneveinek kezdőbetűiből áll össze, elsőként kiadott daluk pedig az elnevezéshez illő pszichedelikus videót kapott. Ugyanezt a vonalat viszi tovább a folytatás is, amelyben Diplo (immár teljes valójában) autóba száll, a kesztyűtartóból előkerül egy LSD-kazetta, aztán elkezdenek különös dolgok történni: színes koponyák bújnak elő a föld alól, jámbor tigrisek szaladgálnak Los Angeles utcáin, Sia pedig lufiként szegődik egy iskolából hazafelé baktató kislány mellé. Lemez is lesz majd, az ígéretek szerint még idén.

Johnny Marr: Hi Hello

rendezte: Mat Bancroft & Johnny Marr

Júniusban – négy évvel a 2014-es Playland, és öt évvel a 2013-as The Messenger után – adja ki harmadik szólóalbumát a legendás Smiths-gitáros, Johnny Marr. A már jóideje vegán és absztinens zenész Call the Comet című anyagán fog szerepelni a Hi Hello című szám is, amely Marr szerint egy nagyon természetes dal, úgyhogy szerette volna, ha a hozzá készült videó is ilyen lesz. Szóval egy szép tavaszi reggelen lementek egy közeli parkba, és megszületett a dal klipje, amelynek az 54 éves gitáros társrendezője is volt egyben.

Ne maradjon le semmiről!