Izrael nyerte az Eurovíziót, az AWS 21. lett

2018.05.13. 00:42

Izrael nyerte a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét szombat este Lisszabonban, ahol 26 ország zenei képviselője állt színpadra. Izraelt egy fiatal énekesnő, Netta képviselte a Toy című számmal.

A magyarokat az idei Eurovízión az AWS zenekar képviselte a mezőnyből kilógó Viszlát nyár című dallal. A csapat a 21. helyen végzett 93 ponttal.

A 25 éves Netta 529 pontot szerzett a döntőben, ezzel az eredménnyel Izrael húsz év után először nyert Eurovíziót. A 2018-as verseny győztes dala így hangzott a döntőben:

A magyar csapat a mezőny 21. versenyzőjeként állt színpadra. Állításuk szerint nem izgultak, megszokták a verseny hangulatát.

Mintha lemennénk reggelizni, úgy érkezünk az arénába, már nem is izgulunk. Két nap alatt sikerült megszokni az Eurovíziós hangulatot és talán már mondhatjuk, hogy rutinosan lépünk majd este a színpadra

– mondta a verseny előtt a zenekar nevében Kökényes Dániel, a zenekar gitárosa.

A második helyen Ciprus végzett Eleni Foureira Fuego című dalával, a harmadik Ausztria lett Cesár Sampson Nobody But You című számával. A házigazda Portugália az utolsó helyen végzett.

A versenyt élőben közvetítettük az Indexen, itt olvashatja.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?