Izrael nyerte az Eurovíziót, az AWS 21. lett

2018.05.13. 00:42

Izrael nyerte a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét szombat este Lisszabonban, ahol 26 ország zenei képviselője állt színpadra. Izraelt egy fiatal énekesnő, Netta képviselte a Toy című számmal.

A magyarokat az idei Eurovízión az AWS zenekar képviselte a mezőnyből kilógó Viszlát nyár című dallal. A csapat a 21. helyen végzett 93 ponttal.

A 25 éves Netta 529 pontot szerzett a döntőben, ezzel az eredménnyel Izrael húsz év után először nyert Eurovíziót. A 2018-as verseny győztes dala így hangzott a döntőben:

A magyar csapat a mezőny 21. versenyzőjeként állt színpadra. Állításuk szerint nem izgultak, megszokták a verseny hangulatát.

Mintha lemennénk reggelizni, úgy érkezünk az arénába, már nem is izgulunk. Két nap alatt sikerült megszokni az Eurovíziós hangulatot és talán már mondhatjuk, hogy rutinosan lépünk majd este a színpadra

– mondta a verseny előtt a zenekar nevében Kökényes Dániel, a zenekar gitárosa.

A második helyen Ciprus végzett Eleni Foureira Fuego című dalával, a harmadik Ausztria lett Cesár Sampson Nobody But You című számával. A házigazda Portugália az utolsó helyen végzett.

A versenyt élőben közvetítettük az Indexen, itt olvashatja.

Ne maradjon le semmiről!