Nem lehet nyilvánosságra hozni a Kurt Cobain halála után készült fotókat

2018.05.16. 15:12

Nem hozhatóak nyilvánosságra azok a felvételek, amelyek Kurt Cobainnek, a Nirvana egykori frontemberének több mint húsz évvel ezelőtti öngyilkossága helyszínén készültek, így döntött Washington állam fellebbviteli bírósága kedden, írja az MTI.

Az említett képeket egy seattle-i újságíró szerette volna nyilvánosságra hozni. Célja az volt, hogy bebizonyítsa: az énekes nem önkezével vetett véget az életének, hanem meggyilkolták. Összesen 55 fotót jelentetett volna meg. 

A bíróság azonban úgy találta, hogy a fotók kivételt jelentenek a Washington államban érvényes Public Records Act törvény alól, amely hozzáférést biztosít az állami hivatalok adataihoz, a nyilvánosságra hozataluk "sértené" a Cobain család jogait. Cobain özvegye, Courtney Love és lányuk, Frances Bean Cobain - aki még kisgyerek volt apja halálakor -  tanúvallomást tettek a fotók visszatartása érdekében.

Kurt Cobain életéről ebben a nagyképes összeállításban emlékeztünk meg, halálának huszadik évfordulóján. A legnagyobb hatású lemezükről, a Nevermindról pedig itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!