Whitney Houstont szexuálisan zaklatta a saját unokatestvére

2018.05.17. 09:06

Szerda éjfélkor mutatták be a Whitney című dokumentumfilmet a Cannes-i Filmfesztiválon. A film legkomolyabb állítása, hogy Whitney Houston unokatestvére, a soulzenész Dee Dee Warwick molesztálta az énekesnőt és testvérét, Gary Houstont is - írja az IndieWire.

Az értesülést több forrás is megerősíti a skót Kevin McDonald az énekesnő életét, drogproblémáit, szerelmi és szexuális életét és halálát is feldolgozó dokumentumfilmjének megszólalói közül.

A rendező egy erről szóló interjúban azt mondta az IndieWire-nek: már majdnem teljesen kész voltak a dokumentumfilmmel, amikor kiderült számára ez az információ, noha Houston életének részleteiben elmerülve valami mindig is gyanús volt neki.

"Mindig úgy éreztem, hogy valami ilyesmi ott lehet a háttérben. Volt valami abban, amilyen kényelmetlenül érezte magát a bőrében, abban, ahogyan bemutatta vagy épp elrejtette saját magát, a nyílt szexualitásának teljes hiányában." A rendezőt mindez nagyon emlékeztette "valamire", mondja.

"Dolgoztam egy végül soha el nem készült filmen a gyerekek szexuális bántalmazásáról, és ez megszólaltatott egy csengőt a fejemben. Úgyhogy elkezdtem kérdezősködni. Ez elvezetett valakihez, akinek Whitney elmondta, hogy zaklatták, de ő nem akart kamera elé állni. Aztán Gary, a testvére elmondta, hogy Dee Dee molesztálta őt - szóval ez a rész nem csak gyanú volt. Azt is elmondta, szerinte Whitney-t is molesztálta, mire Pat Houston, Whitney nevelőanyja is azt mondta: igen, ezt Whitney elárulta nekem, de nem mondott el több részletet róla."

Végül Whitney nagynénje és asszisztense, Mary Jones volt az, aki feltárta a részleteket, és ez a vallomás végül az egész filmet átrendezte.

Houston 2012-ben, 48 évesen hunyt el, akkor, amikor válása és drogproblémái után visszatérőben volt a szórakoztatóiparba. Los Angeles-i hotelszobájában halt meg, a kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. A kilencvenes években színésznőként is befutott énekesnő utolsó munkája egy 2011-es remake volt, egy 1976-os filmet dolgoztak fel benne. A bemutatót már nem élte meg. Bővebben az énekesnőről itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?