Whitney Houstont szexuálisan zaklatta a saját unokatestvére

2018.05.17. 09:06

Szerda éjfélkor mutatták be a Whitney című dokumentumfilmet a Cannes-i Filmfesztiválon. A film legkomolyabb állítása, hogy Whitney Houston unokatestvére, a soulzenész Dee Dee Warwick molesztálta az énekesnőt és testvérét, Gary Houstont is - írja az IndieWire.

Az értesülést több forrás is megerősíti a skót Kevin McDonald az énekesnő életét, drogproblémáit, szerelmi és szexuális életét és halálát is feldolgozó dokumentumfilmjének megszólalói közül.

A rendező egy erről szóló interjúban azt mondta az IndieWire-nek: már majdnem teljesen kész voltak a dokumentumfilmmel, amikor kiderült számára ez az információ, noha Houston életének részleteiben elmerülve valami mindig is gyanús volt neki.

"Mindig úgy éreztem, hogy valami ilyesmi ott lehet a háttérben. Volt valami abban, amilyen kényelmetlenül érezte magát a bőrében, abban, ahogyan bemutatta vagy épp elrejtette saját magát, a nyílt szexualitásának teljes hiányában." A rendezőt mindez nagyon emlékeztette "valamire", mondja.

"Dolgoztam egy végül soha el nem készült filmen a gyerekek szexuális bántalmazásáról, és ez megszólaltatott egy csengőt a fejemben. Úgyhogy elkezdtem kérdezősködni. Ez elvezetett valakihez, akinek Whitney elmondta, hogy zaklatták, de ő nem akart kamera elé állni. Aztán Gary, a testvére elmondta, hogy Dee Dee molesztálta őt - szóval ez a rész nem csak gyanú volt. Azt is elmondta, szerinte Whitney-t is molesztálta, mire Pat Houston, Whitney nevelőanyja is azt mondta: igen, ezt Whitney elárulta nekem, de nem mondott el több részletet róla."

Végül Whitney nagynénje és asszisztense, Mary Jones volt az, aki feltárta a részleteket, és ez a vallomás végül az egész filmet átrendezte.

Houston 2012-ben, 48 évesen hunyt el, akkor, amikor válása és drogproblémái után visszatérőben volt a szórakoztatóiparba. Los Angeles-i hotelszobájában halt meg, a kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. A kilencvenes években színésznőként is befutott énekesnő utolsó munkája egy 2011-es remake volt, egy 1976-os filmet dolgoztak fel benne. A bemutatót már nem élte meg. Bővebben az énekesnőről itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!