Nem lesz sajtóesemény Avicii temetéséből

2018.05.22. 19:55

Szűkkörű magántemetésen helyezik örök nyugalomra Aviciit, az egy hónapja Ománban öngyilkosságot elkövető svéd DJ-producert, írja az MTI.  Ez azt jelenti, hogy kizárólag Tim Bergling közeli hozzátartozói vesznek részt a temetésen a sajtó kizárásával.

Aviciit április 20-án találták holtan Maszkatban, Omán fővárosában a DJ hotelszobájában. Idegenkezűségre semmi sem utal, és a helyszínről kiszivárgott források szerint szinte biztos, hogy a régóta alkohol-, és drogproblémákkal küzdő, a sztársággal járó feszültséget nehezen viselő zenész egy borosüveg-szilánkkal vágta fel az ereit, amibe végül belehalt.

A család hivatalosan ezt nem erősítette meg, de az általáuk publikált nyílt levél is arra utalt, hogy Avicii magával végzett Ománban.

Avicii az fesztiválkompatibilis elektronikus tánczene (EDM) felfutásának idején lett igazán ismert, nagyon fiatalon bekerült a legkeresettebb és legjobban fizetett DJ-k és producerek közé. Halála olyannyira megrázta a közvéleményt, hogy egy holland kisvárosban még a templom harangjai is a számait játszották.

Aviciivel az Index 2012-ben készített interjút a Balaton Soundon, Magyarországon pedig több alkalommal is fellépett.