A fagyi valamiért mindig a szememben landol

2018.05.25. 05:11

A Kolorádó szervezői tavaly a cserkészparkot őrző Misi bácsival mutatták be a fesztivál különleges világát: a pusztai farkasról többek között az is kiderült, hogy ő nem más, mint Felsőrákosi T. Mihály költő. 

Idén ismét rendhagyó videóban gondolkoztak, egy olyan videót akartak, ami bemutatja a fesztivál alapértékeit. Rendezőnek  Horváth Viktort kérték fel ( interjúnk a Klipszemle fődíja után ), ami szándékaik szerint lehámozza az első két év bennfentességének érzését, így az eredeti közönségen túl azokhoz is szól, akik ugyan hasonló értékekben hisznek, de eddig nem látogattak ki a Juliannamajorba. Horváth Viktor rendezte a Comedy Centralnak készült választási videókat is Gáborról meg Emőkéről (az ekkor készült interjúnkért ide kell kattintani). A kisfilmet először a Stenken lehet megnézni. 

Az áldokumentumfilm a Kolorádó fő értékeire hívja fel a figyelmet humoros formában: az olyan pozitív dolgok mellé, hogy felszabadultság, önfeledtség, előítéletmentesség és környezetvédelem, bekerült a fesztivál egyik másik alapvetése, a térerőmentes elérhetetlenség is. (A Juliannamajorban ugyanis nincs térerő, nem lehet sem telefonálni, sem internetezni.)

“A cél az volt, hogy ne direkt módon kommunikáljuk a fesztivál pozitív adottságait, hanem valami új, kreatív és szórakoztató módon, szem előtt tartva azt is, hogy a film önmagában is elég érdekes legyen ahhoz, hogy a Kolorádótól függetlenül is megállja a helyét."

Az elkészült kisfilm olyan szuperhősökről szól, akiknek valamilyen különleges képességük miatt lógnak ki többiek közül.  

"A film nem a fesztiválokat halomra zabáló, karszalagjaikat évekig büszkén viselő arcokról, hanem fura szuperképességekkel bíró, helyüket nem találó fiatal mutánsokról szól."

Ezek a teljesen hétköznapinak tűnő lányok és fiúk, egymástól függetlenül, magányosan tengetik mindennapjaikat egy szürke nagyvárosban. A velük készült (ál)interjúk során világossá válik, hogy

nemhogy nem örülnek a szuperképességeiknek, hanem azok egyenesen megkeserítik az életüket.

A hangvétel elsőre komolykodónak tűnhet, de az interjúk ezt erősen idézőjelbe teszik

De kik ezek a fesztivál freakek? 

Mágneslány (Trash Magnet):

szuperképesség a hétköznapokban: bármi, amit eldobnak a trehány emberek, az vagy a kezében, vagy az arcán, vagy a dekoltázsában köt ki.

Kolorádóban: a fesztiválozók környezettudatosak, így elő sem fordulhat, hogy a fejére hulljon valami.

Mobilsugár-szenzitív srác (Sensisteve):

Szuperképesség a hétköznapokban: hiperézékenység a mobilok által kibocsátott sugárzásra, és ha ezek nagy mennyiségben érik, akkor rohamot kap. Egy bunkerben kell élnie, miközben nagyon vágyna mások társaságára és a kedvenc zenekarainak koncertjére (és hát a koncerteken is mindenki mobilozik).

Kolorádóban: végre élvezheti az emberek társaságát és sugárzásmentes koncerteket.

Osztódásra képes srác (George Cloney):

Szuperképesség a hétköznapokban: képes egyszerre több különböző helyen lenni. Ezt a főnöke ki is használja, a munkahelyén állandó multitaskingra van kényszerítve.

Kolorádóban: Több, egymástól távol eső fasza koncerten is egyszerre tud ott lenni, ami azért jó, mert Kolorádóban rengeteg jó program zajlik párhuzamosan.

Ellenségkép-lány (NME):

Szuperképesség a hétköznapokban: akaratlanul átváltozik az éppen közvetlen közelében tartózkodó emberek ellenségképévé. Ezért folyamatosan kellemetlen helyzetekben találja magát, sokszor látjuk menekülni különböző társaságok elől.

Kolorádóban: végre nem változik át semmivé, mivel senki nem gyűlöl senkit.

Kolorádó Fesztivál, június 13-16 között a Sztrilich Pál Cserkészparkban.  

Ne maradjon le semmiről!