Film készült az együtt örömzenélő 400 magyar rockerről

2018.05.29. 11:19

A együttzenélés fasza dolog. Úgy is, ha ketten vagytok, hárman, vagy öten, akkor meg pláne, ha 400-an vagy ezren. Az ilyen zenei flashmob mint műfaj azóta létezik, hogy 2015-ben., Cesenaban ezer zenész összegyűlt és letolta a Learning to Fly című Foo Fighters-nótát, azt remélve, hogy Dave Grohlék majd ettől annyira meghatódnak, hogy elmennek az alig százezres városba koncertezni egyet.

Bejött, elmentek.

A Rockin’ 1000 azóta többször is koncertezett, és a világ legnagyobb rockzenekara címmel büszkélkedhetnek. A második legnagyobb viszont a miénk, a Szeged Rocks nevű, aminek 400 tagja van, és idén április 21-én Szegeden adtak elő négy számot.

  • Billy Idoltól a White Weddinget,
  • a Blurtől a Song 2-t,
  • a Tankcsapdától az Ez az a házat, 
  • és a szegedi Sun City Nem izgat című szerzeményét.

Az amatőr és profi zenészek között dobosok, basszusgitárosok, gitárosok és énekesek szerepeltek, és ha ezt így elsőre nehéz elképzelni, mármint milyen az, amikor egyszerre 400-an zenélnek és mekkora kakofónia lehet belőle, akkor tessék megnézni az egynapos programról készült dokumentumfilmet és a másik három nóta felvételeit is, itt.

A Szeged Rocks annyira bejött a szervezőknek, hogy nyár végén elkezdik szervezni a 2019-es kiadást, több zenésszel és számmal.