Erre a srácra talán Michael Jackson is felkapná a fejét

2018.06.01. 18:01

Palotai Soma, azaz Perrin, csütörtök éjjel élőben mutatta be legelső EP-jét, a Toldiban tartott buli másnapján pedig az internetet is beveszi az anyag: a kazettán is megjelenő, több közreműködőt is felvonultató Lay Down az Indexen hallható először online.

Az Index már a buli, illetve a megjelenés előtt bele tudott fülelni az EP-be, aminek hallatán előbb csak a fejünk kaptunk fel, aztán megpróbáltuk megfejteni a hatásokat is. Hogy mennyire nem voltak rosszak a tippjeink, azt maga az Elevated kiadó színeiben alkotó Perrin erősítette meg, amikor az inspirációiról beszélt.

Óriási hatással volt rám a hetvenes és nyolcvanas évek soul, funk és disco világa. Rick James, Delegation, Shalamar, Surface, Kashif, The Whispers, Quincy Jones, Micheal Jackson és még rengetegen vannak, akiket imádok a régi iskolások táborából. A mai alkotók közül, olyanokat emelnék ki, mint Kaytranada, Toro y Moi, Pomo, Tuxedo, Winston Surfshirt, Anderson Paak, Tennyson, MNDSN vagy Nouvel Age – de ez a névsor hosszasan folytatódhatna még.

Perrin az EP-ről azt mondja, az volt a szándéka, hogy a fentebb említett oldschool-hangzást aktualizálja, modern köntösbe öltöztesse, majd nyilván a saját képére formálja. "Alapvetően azért kezdtem el elektronikus zenével foglalkozni, mert nem jött össze egy zenekarom sem. Több ember, több stílus, mindenki egyéniség, és én, sajnos, soha nem kerültem abba a szerencsés helyzetbe, hogy egy jól működő, összetartó csapat része legyek. Később viszont megtetszett, hogy a dobtémákon keresztül az akkordokon át a dallamok megírásáig minden feladat rám hárul és saját ízlésemnek megfelelően alakítok egy dalt" – mondja.

Perrin az anyag születéséről is beszélt az Indexnek: "A korábbi munkáimat inkább nevezném kísérletezésnek. Ismerkedtem a szoftverrel, nem igazán tudtam, mit akarok, csak ösztönösen jöttek az ötletek. Ez a kislemez már egy fokkal tudatosabb munkafolyamat, új fejezetet számomra. Megírtam, majd feljátszottam az alapokat, aztán az alapokra felénekeltem a dalokat.  A számokat nem nevezném szövegcentrikusnak. Nincsenek bennük nagy megfejtések, inkább életképek. Sokszor úgy születtek, hogy olyan szavakat írtam le egy lapra, amik kifejezték az éppen aktuális érzéseimet. Utána meg a ritmikához igazítva verzékké és refrénekké faragtam ezeket."

A csütörtöki toldis buliról felvétel is készült, a videót a Grounded készítette:

Ne maradjon le semmiről!