Véget ér a Burzum

2018.06.03. 19:10

YouTube-videóban közölte a világgal Varg Vikernes, a Burzum néven zenélő norvég férfi, hogy zenei projektje véget ér. Az említett videó egyébként nem erre van felhúzva, hanem arra, hogy a Burzum első lemezének egy ritka példányát eljuttatta ahhoz a férfihoz, aki legyőzte őt egy gyorsulási verseny során.  A nagy bejelentés csak a videó végén található.

A Lángoló Gitárok blog beszámolója szerint a  Burzum csak egy zenei projekt volt a számára, amivel addig töltötte az idejét, amíg várt egy bizonyos dologra. Az nem deürl ki, hogy ez pontosan mi, csak az, hogy mostmár tudja: ez sosem jöhet el. Szerinte a Burzum egy bűzös klotyó, amiből nem tudott kimászni. 

1992 és 2014 között összesen 11 Burzum lemez jelent meg, ezek közül kettőt is börtönben rögzített Vikernes, ahova azért került, mert meggyilkolta a Mayhem zenekar gitárosát. 

Zene helyett mostanában inkább YouTube csatornájára készít videókat, úgy tűnik, hogy a jövőben is ez lesz számára a fő irány, ahol politikai nézeteiről beszélhet a nézőinek. Ezekben gyakran kritizálja a kereszténységet és a globalizációt.  

Ne maradjon le semmiről!