Véget ér a Burzum

2018.06.03. 19:10

YouTube-videóban közölte a világgal Varg Vikernes, a Burzum néven zenélő norvég férfi, hogy zenei projektje véget ér. Az említett videó egyébként nem erre van felhúzva, hanem arra, hogy a Burzum első lemezének egy ritka példányát eljuttatta ahhoz a férfihoz, aki legyőzte őt egy gyorsulási verseny során.  A nagy bejelentés csak a videó végén található.

A Lángoló Gitárok blog beszámolója szerint a  Burzum csak egy zenei projekt volt a számára, amivel addig töltötte az idejét, amíg várt egy bizonyos dologra. Az nem deürl ki, hogy ez pontosan mi, csak az, hogy mostmár tudja: ez sosem jöhet el. Szerinte a Burzum egy bűzös klotyó, amiből nem tudott kimászni. 

1992 és 2014 között összesen 11 Burzum lemez jelent meg, ezek közül kettőt is börtönben rögzített Vikernes, ahova azért került, mert meggyilkolta a Mayhem zenekar gitárosát. 

Zene helyett mostanában inkább YouTube csatornájára készít videókat, úgy tűnik, hogy a jövőben is ez lesz számára a fő irány, ahol politikai nézeteiről beszélhet a nézőinek. Ezekben gyakran kritizálja a kereszténységet és a globalizációt.  

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?