Kihajították a metálkoncertről, hát visszaúszott

2018.06.04. 14:34

A Slayer nevű korszakalkotó thrashmetál-zenekar búcsúturnéja olyan esemény, amin minden valamirevaló rajongó ott akar lenni, megismételhetetlen bulik, maraggyatokeggyütt-hangulat, miazmás. Ebből csak azért kimaradni, mert a szekusok kihajítják az ember, nem szabad.

 

Egy Chris LaRocque nevű kanadai faszi is így gondolta. A turné torontói állomásán annyira szétcsapta magát, hogy már az első előzenekar alatt (ami nem mellesleg a Testament volt, azért mondom, hogy idegesítsek mindenkit) olyan állapotban volt, hogy világát nem tudta, legalábbis a szekusok szerint, akik a Testament után fellépő Athrax cuccának átszerelése alatt ki is hajították a helyszínről, amit Budweiser Stage-nek hívnak, és az benne a pláne, hogy az Ontario-tavon fekszik. Ahová LaRocque szépen vissza is úszott, azaz vagy nem is volt annyira bekarmolva, vagy nagyon jó úszó.

A mutatványról Scott Ian, az Anthrax gitárosa készített pár fotót, és fel is tolta azokat az Instára menten. A visszaúszás felemás sikerrel járt, hiszen a szigetre érve a biztonságiak és a mentősök várták, meg a rossz hír, hogy ilyet azért még Kanadában sem lehet megcsinálni. A Slayerben pár éve gitározó Gary Holtot (a 2013-ban elhunyt Jeff Hanneman helyére szállt be) annyira lenyűgözte LaRocque kitartása, hogy könyörgőre fogta, és nagyon szerette volna elérni, hogy visszaengedjék a buliba, de a szekusok hajthatatlanok voltak.

Kicsit be voltam állva, de nem dülöngéltem, vagy ilyesmi. Azért hajítottak ki, mert pogóztam és headbangeltem egy metálkoncerten. Az úszás oké volt, csak féltem, hogy lefagy a farkam. Nem siettem el, igyekeztem észrevétlen maradni, még a terepszínű sapkámat is feltettem.

Azért volt itt happy end: a Slayer egy következő turnéállomásra adott a fickónak két jegyet.