Lusták vízumot intézni, a Brexitre hivatkozva lemondta 2019-es turnéját a King Crimson

2018.06.20. 12:33

Lemondott 2019-es európai turnéterveiről a Brexit miatt a King Crimson angol rockegyüttes – közölte Robert Fripp gitáros, a zenekar vezetője az MTI tudósítása szerint.

A jövő évi koncertsorozattal fennállása 50. évfordulóját ünnepelte volna az angol progresszív rock legendás csapata, azonban „a bizonytalanságok miatt”, amelyekkel Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése jár, inkább lemondtak a turnéról.

Fripp így fogalmazott: „A Brexit elsodorta a King Crimson 50. évfordulóját ünneplő turnéjának terveit. Pillanatnyilag nem látható, milyen feltételek mellett lép ki Nagy-Britannia az Unióból, nincsenek világos tervek az itt dolgozó külföldiekről, vagyis rólunk, a zenekar tagjairól és a barátaikról, nem tudjuk, amerikai tagjainkon kívül másoknak is kellenek-e munkavállalói vízumok. A vízumok beszerzése minden egyes európai országba a zenekari tagoknak és a 12 technikai segítőnek megvalósíthatatlan, és akkor még szó sem volt az egyes államok különböző adórendszeréről” – közölte.

A King Crimson idén nyáron több európai városban is koncertezik, júniusban Bécsben és Prágában is zenélnek, június 29-én a budapesti Müpában lépnek fel.

Ne maradjon le semmiről!