Szegény Ed Sheerannek nem engedik, hogy saját kápolnát építsen az esküvőjére

2018.06.30. 15:35

Márciusban, miután megkérte barátnője kezét, Ed Sheeran bejelentette, hogy épít egy saját kápolnát kelet-angliai birtokán. A beadott kérvényét a városi tanács mostanra bírálta el: a zenész nem kapta meg az engedélyt, sőt, a tanács abban sem volt biztos, hogy az egész nem valami rossz vicc akar-e lenni.

A tervek szerint az énekes egy kovakőből épült, angolszász stílusú, tornyos kápolnát akart építeni a kertje végébe; az engedélykérő beadvány szerint azért, mert "Mindenkinek joga van ahhoz, hogy rendelkezzen egy hellyel, ahová visszavonulhat elmélkedni vagy imádkozni, vallásos elmélyedésre, és olyan személyes vagy családi mérföldkövek megünneplésére, mint a házasság, a keresztelő és hasonlók" - írta márciusban az NME.

Bár úgy volt, hogy a suffolki tanács már áprilisban dönt a beadványról, Sherannek végül egész mostanáig kellett rágnia a körmét. És most sem örülhet, a tanács szerint ugyanis a kápolna "kirívó anomáliát" hozna létre a községben, mivel az épület nem illeszkedne a környezetébe, ráadásul a helységnek már van egy temploma, viszonylag közel a helyhez, ahol Sheeran húzná fel a sajátját. "Ilyesmire nem kerülhet sor a suffolki látképben", közölte a tanács.

De ez még nem volt elég, az indoklás ennél is keményebben belerúg a zenész nagyszerű terveibe. Abban ugyanis a tanács szerint túl sok volt az ellentmondás. A zenész által tervezett "hamis romok" például eléggé aláásnák az intézmény hitelességét, a dizájnról pedig egyenesen azt írták: "Nem igazán lehet eldönteni, hogy szeszélyes ostobaság vagy komolynak szánt másolat" lenne az épület.

Sőt, az is további kutatást igényelt volna, hogy a kápolna felhúzása nem ártott volna-e a helyi tarajos gőte-populációnak, ami amúgy is védett és veszélyeztetett állat Angliában, és amelyek számára a Sheeran-birtokon elterülő tavak párzóhelyül szolgálhatnak.

Nem ez az első eset a közelmúltból, amikor Sheeran meglehetősen furcsa terveivel kerül be a médiába. Legutóbb egyetlen koncertje miatt kellett volna kivágni 104 fát, hogy elférjen a közönség, de ezt Düsseldorf város nem engedélyezte.

Közvetlenül ez után pedig az derült ki, hogy Marvin Gaye örökösei újra nekifutnak annak a pernek, amely szerint Sheeran Gaye-től lopta volna az egyik slágerét, és amely pert a zenész korábban formai, eljárásjogi buktatóval tudott meghiúsítani.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?