Fábián Juli rokonai mostantól segítik a beteg zenészeket

2018.07.09. 17:32

A tragikusan fiatalon meghalt énekesnő, Fábián Juli születésnapján, július 9-én elindult a betegségük miatt fellépni képtelen zenészeket támogató Fábián Juli Emlékalapítvány honlapja, a fabianjuli.hu.

Fábián Juli a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt. Jazz-énekesnőnek tanult, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Énekelt a Fábián Juli Jazz Riffben, a Fábián Juli & Sárik Péter duóban, a Fábián Juli & Zoohackerben, és gyakran vendégeskedett a Random Trip improvizációs estjein is. Tavaly év végén tragikusan fiatalon halt meg  hosszan tartó betegség után.

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban az emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre. A koncertet május elején tartották meg, több mint ötezer néző előtt - emlékeztet a Fábián Juli Emlékalapítvány közleménye.

Az Fábián Juli Emlékalapítvány a tervek szerint olyan zenészeket támogat majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni, és elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Fábián Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki: rokonok, családi barátok. A tanácsadó testületben a legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak az énekesnő életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról. 

Az alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy szintén műfajtól függetlenül segítsenek minden zenésznek a lehetőségeikhez mérten.

Ne maradjon le semmiről!