Palya Bea 12 milliót, a Kárpátia 5 milliót kap

2018.08.02. 08:55

Palya Beát, Rúzsa Magdit és a Kárpátia zenekart is milliókkal támogatta júliusban miniszteri keretéből Kásler Miklós, az Emmi új vezetője, írja a 444.hu az NKA oldalán közzétett lista alapján. Igaz, hogy ezeket a döntéseket még az elődje, Balog Zoltán hozta meg, de már Kásler keretéből fogják kifizetni a kiválasztott előadókat.

Rúzsa Magdi a Beregszászi Városnapokon megrendezendő koncertjére kap 3,5 millió forintot, míg a Kárpátia 5 millióból készítheti el dokumentumfilmjét. Jól járt még Illényi Katica hegedűművész is, az ő cége az idei jubileumi koncertjük megvalósítására kap 3 millió forintot.

De náluk is szerencsésebb Palya Bea, aki 12 millió forintot kap Szívzár című lemezének elkészítésére és és kiadására, "valamint 2018. évben videóklippek forgatására, és koncert-színházi sorozat megvalósítására". A havi keretből a legtöbb pénzt, 40 millió forintot egyébként a Müpa és a Bolsoj közös, orosz-magyar Kálmán Imre Emlékestjére adták.  

Korábban ebben a cikkben foglaltuk össze, hogy miért pályáznak akár sikeres, népszerű magyar előadók is klipekre, turnékra, koncertekre az NKA-nál. 

Update: Az NKA tájékozatása szerint mivel a döntést Balog Zoltán hozta meg hivatali ideje alatt, a miniszter a döntés időpontjában rendelkezésére álló miniszteri keret felett diszponált. Vagyis ezek az összegek nem Kásler Miklós az emberi erőforrások jelenlegi minisztere keretéből kerülnek kifizetésre.

Ne maradjon le semmiről!