Koncert közben akarták megkéselni az Anna & the Barbies énekesnőjét

2018.08.04. 20:51

Egy késsel felfegyverkezett férfit vittek el a rendőrök az Anna & the Barbies pénteki, Budapest Parkban tartott koncertjéről, aki a zenekar énekesnőjét, Pásztor Annát szerette volna megtámadni a cipőjébe rejtett késsel.

Pásztor Anna egy szombat esti élő Facebook-videóban mesélt arról a férfiról, aki hosszú ideje bombázta őt szerelmes üzeneteivel a privát Facebook-oldalán. "Körülbelül egy éven keresztül írogatott nekem, hogy mennyire szeret, és hogy a szerelmét így fogja beteljesíteni" – mondja a videóban a felzaklatott énekesnő, aki hiába kérte a férfit, hogy hagyja békén, az nem szállt le róla.

Ugyanezt megtette a kedvesem is. Elmondtam, hogy kétgyermekes anyuka vagyok, és nem érdekelnek a kapcsolatok, nem szeretnék senkivel semmilyen kapcsolatba lépni.

A zaklató azután sem állt le, hogy Pásztor Anna letiltotta őt, még négy másik profilról jelentkezett nála. Az énekesnő összesen 196 oldalnyi levelet kapott a férfitól, aki többek között azzal fenyegette őt, hogy egymás után öli meg a családja és a zenekara tagjait.

A koncertre késsel érkező férfit a fényképe alapján találták meg a Budapest Park biztonsági emberei csaknem ötezer nézője között, majd átadták a rendőröknek, akik 72 órára őrizetbe vették. A koncertet az énekesnő mindezek ellenére is az év egyik legjobb bulijának nevezte. "Ne fenyegesse senki a zenekaromat meg a családomat!" – üzente a videó végén Pásztor Anna. A koncerten egyébként ilyen volt a hangulat.

A Park mindent megtett, de a kés bejutott

Az Index megkeresésére Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a férfit az Anna & the Barbies fellépése alatt, a koncert első felében, fogták el a biztonságiak. "A zenekartól előzetesen kaptunk fotót a fenyegetőről, amit mi sokszorosítottunk, és kiosztottunk a biztonsági szolgálat minden ügyeletben lévő tagjának. A teljes szolgálatban lévő biztonsági személyzet részt vett a keresésben. Előzőleg pedig értesítettük a IX. kerületi rendőrkapitányságot, akik a Budapest Park környékén járőröztek" – írta.

Kólya közlése szerint a férfit 22 óra körül vitték el a rendőrök, addig a biztonsági szolgálat őrizte a fenyegetőt, aki egyébként érvényes belépőjeggyel tartózkodott a koncert helyszínén, és végig együttműködő magatartást tanúsított. "A kisméretű kést a cipőjébe rejtve hozta be. Az előírások szerint sajnos nincs lehetőségünk ruházat átvizsgálásra vagy személyi motozásra" – írta az ügyvezető. Arra a kérdésre, hogy a történtek miatt terveznek-e szigorítani a beengedésen, úgy válaszolt: "Minden az előírások által megengedett ellenőrzés folyamatos a Budapest Parkban a beléptetése során."

 

Közzétette: Pásztor Anna – 2018. augusztus 4., szombat

Ne maradjon le semmiről!