Közel került Pásztor Annához a zaklatója a koncerten

2018.08.07. 09:04

A második sorból élvezte az Anna & the Barbies pénteki, Budapest Parkban tartott koncertjét a zenekar énekesnőjét megtámadni készülő férfi. Amikor észrevette, hogy kiszúrták a biztonságiak, eltűnt, és egy másik pólóban tért vissza, írja a keddi Bors.

Pásztor Anna a lapnak elmondta: amikor vallomást tett a rendőrségen, szeretett volna a zaklatója szemébe nézni (aki ott volt a fogdán), de a rendőrök lebeszélték róla, szerintük a férfi pont azt szerette volna elérni, hogy az énekesnő figyelmet fordítson rá.

Az Anna & the Barbies vezetője arról is beszámolt, hogy a rajongó egy alkalommal a vérével üzent neki. „Ez az ember megvagdosta magát, összecsöpögtetett egy asztalt a saját vérével, és amivel megvágta magát, az valami konzervtető volt, arra volt ráírva: Kezdjetek el élni!" – mondta.

Azt akarom, hogy mindenki értse meg, aki ilyen helyzetben van, hogy lehet tenni a zaklatók ellen, és komolyan kell venni őket. (...) Már korábban is volt hasonló esetem, egy férfi velem együtt akart öngyilkos kenni, ki akart ugrani a hatodik emeletről. A mostani zaklató eleinte csak zagyva leveleket írt vallásról, szerelemről, hogy mi egymásnak vagyunk teremtve. Aztán, amikor letiltottam, bekeményített

– mondta a Blikknek Pásztor Anna, aki a bíróságon mindenképpen bele szeretne nézni a férfi szemébe.

Ahogy korábban cikkeztünk róla, hétfőn, miután a 72 órás fogvatartása lejárt, a bíróság egy hónapra elrendelte a zaklató előzetes letartóztatását. A letartóztatás a bűnismétlés megakadályozása érdekében volt szükséges, a nyomozók a férfi elmeorvosi vizsgálatát kérik.

„Figyelemmel a gyanúsított üzeneteinek tartalmára, megszövegezésére, a bűncselekmény elkövetése során tanúsított magatartására, valamint a bírósági ülésen tett kijelentéseire felvetődik a gyanúsított elmeorvos-szakértői vizsgálatának szükségessége" – áll a Fővárosi Törvényszék kedd reggeli közleményében.

A közlemény szerint P. J. 2017 novemberében vette fel a kapcsolatot az énekesnővel, akit 2018 februárjától rendszeresen, visszatérően bántalmazással fenyegető üzenetekkel bombázott. Mikor Pásztor Anna blokkolta őt, másik Facebook-profilról próbálkozott, és jelezte felé, hogy a parkos koncerten megkeresi. Piros nyelű bicskáját a cipőjében csempészte be a koncert helyszínére.

A Budapest Park az eset kapcsán az Indexnek elmondta: „Különös figyelmet fordítunk a beengedésnél a biztonságra, az átvizsgálás minden esetben az előírások szerint és az előírtaknál szigorúbban zajlik. Az esetet a biztonsági szolgálattal együttműködve kivizsgáljuk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a közönségünk még biztonságosabban szórakozhasson amellett, hogy a beléptetés továbbra is zökkenőmentesen történjen."

Ne maradjon le semmiről!