A vihar csapta a legnagyobb bulit a Szigeten

DSC 0484
2018.08.14. 18:52 Módosítva: 2018-08-14 18:57:10

Az előbb majdnem rám dőlt a kerítés a szélvihartól

– írta kollégánk fél hét körül a Szigetről. Bejött az OMSZ figyelmeztetése: kedd este negyed héttől heves vihar csapott le a fesztiválra. Másik kollégánk beszámolója szerint apokaliptikus hangulatban, porviharral indult a természeti csapás, rengetegen mászkáltak kendővel az arcuk előtt. Az erős széltől ágak zuhantak le a fákról. Aztán esni kezdett, ami igazán nem meglepő egy viharnál.

Nyolcra a Sziget felett átvonult a vihar. A szél és a csapadék miatt néhány helyszínen bizonyos óvintézkedéseket kellett megtenni, de személyi sérülés nem történt és vagyoni kár nem keletkezett semmiben – mondta a rendezvény műszaki igazgatója kedd este az MTI-nek. Benis Dániel hangsúlyozta: az ilyen és hasonló helyzetekben egy operatív törzs intézkedik, amelyben a katasztrófavédelem, a rendőrség és a biztonsági szolgálat működik együtt. "Semmi kiemelkedő dolog nem történt a Sziget területén az időjárás megváltozása miatt. Nem kellett kiüríteni programoknak helyet adó sátrakat, sőt a Party Arénába, ahol csak később, 22 órakor kezdődik a zenei program, az eső és a vihar elől részlegesen már korábban elkezdtük beengedni az embereket" – fogalmazott Benis.

A műszaki vezető kérdésre válaszolva megjegyezte: arról sem tud, hogy a kempingezők sátrait felkapta volna a szél vagy kár esett volna bennük. Beszámolt arról, hogy ahol nagy mennyiségű kerítéselemek voltak, azokról levágták a molinókat, hogy azok semmiképpen ne okozzanak személyi sérüléseket.

A Sziget sajtóosztálya korábban azt nyilatkozta, hogy a vihar nem fogja váratlanul érni őket, van tervük a legnagyobb felhőszakadásra is. A látogatókat kivetítőn, hangosbemondón és a közösségi média felületein is tájékoztatták a vihar érkezéséről.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?