A vihar csapta a legnagyobb bulit a Szigeten

DSC 0484
2018.08.14. 18:52 Módosítva: 2018.08.14. 18:57

Az előbb majdnem rám dőlt a kerítés a szélvihartól

– írta kollégánk fél hét körül a Szigetről. Bejött az OMSZ figyelmeztetése: kedd este negyed héttől heves vihar csapott le a fesztiválra. Másik kollégánk beszámolója szerint apokaliptikus hangulatban, porviharral indult a természeti csapás, rengetegen mászkáltak kendővel az arcuk előtt. Az erős széltől ágak zuhantak le a fákról. Aztán esni kezdett, ami igazán nem meglepő egy viharnál.

Nyolcra a Sziget felett átvonult a vihar. A szél és a csapadék miatt néhány helyszínen bizonyos óvintézkedéseket kellett megtenni, de személyi sérülés nem történt és vagyoni kár nem keletkezett semmiben – mondta a rendezvény műszaki igazgatója kedd este az MTI-nek. Benis Dániel hangsúlyozta: az ilyen és hasonló helyzetekben egy operatív törzs intézkedik, amelyben a katasztrófavédelem, a rendőrség és a biztonsági szolgálat működik együtt. "Semmi kiemelkedő dolog nem történt a Sziget területén az időjárás megváltozása miatt. Nem kellett kiüríteni programoknak helyet adó sátrakat, sőt a Party Arénába, ahol csak később, 22 órakor kezdődik a zenei program, az eső és a vihar elől részlegesen már korábban elkezdtük beengedni az embereket" – fogalmazott Benis.

A műszaki vezető kérdésre válaszolva megjegyezte: arról sem tud, hogy a kempingezők sátrait felkapta volna a szél vagy kár esett volna bennük. Beszámolt arról, hogy ahol nagy mennyiségű kerítéselemek voltak, azokról levágták a molinókat, hogy azok semmiképpen ne okozzanak személyi sérüléseket.

A Sziget sajtóosztálya korábban azt nyilatkozta, hogy a vihar nem fogja váratlanul érni őket, van tervük a legnagyobb felhőszakadásra is. A látogatókat kivetítőn, hangosbemondón és a közösségi média felületein is tájékoztatták a vihar érkezéséről.