Még mindig nincs vége a fesztiválszezonnak

2018.08.22. 11:33

Sőt, három zenei fesztivál még csak most kezdődik, ebből kettő a Balaton partján. Szerdán nyílik a B.my.lake, a Strand és a Szegedi Ifjúsági Napok is.

strandfeszt
Fotó: Rockstar Photographers

Augusztus 21-én indul és négy napon át tart Zamárdiban a Strand Fesztivál, amelynek fő fellépői a Thirty Seconds to Mars, a színészként Oscar-díjas Jared Leto együttese, valamint Robin Schulz, Rag'n'Bone Man, Fritz Kalkbrenner vagy a SNAP! De persze száznál több magyar zenekar is fellép a Tankcsapdától Ákoson át az Ivan & The Parazolig. Szombat este a Halott Pénz koncertje zárja a fesztivált.

Szintén 21-én indul egy másik balatoni fesztivál, ahol az underground elektronikus zenéé a főszerep. A B.my.Lake fesztivált idén új helyszínen, a keszthelyi Zala Kempingben rendezik meg. A fellépők között szerepel Richie Hawtin, Marco Carola, Maceo Plex és a Tale of Us.

Jubileumot ünnepel Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. A négy napos nyárzáró fesztiválon Szegedre érkezik Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless Dj set és a hazai poprock szcéna jó része Ákostól a Halott Pénzen át Lovasi Andrásig.

Az idei fesztiválon 10 zenei színpadon a 4 nap alatt 1395 fellépő fog megfordulni, a több mint 150 zenei program során. A szervezők még azt is közölték: 13 országból vásároltak jegyet az idei SZIN-re, a legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km-re lévő finnországi Vaasa városából érkezik.

Ne maradjon le semmiről!