A család gyűlölte Aretha Franklin búcsúztatóját

2018.09.04. 14:23

Ízléstelenre és sértőre sikerült a nemrég elhunyt Aretha Franklin búcsúztatóbeszéde, mondták el a soul királynőjének hozzátartozói. Az énekesnő unokaöccse, Vaughn Franklin szerint az énekesnőt búcsúztató Jasper Williams Jr. az ötven perces beszéde alatt egyszer sem volt képes méltóképpen beszélni a halottról.

Franklin szerint a nagynénje nem rendelkezett a temetéséről, tehát nem volt kívánsága, hogy Williams búcsúztassa, a gyászoló hozzátartozók azért őt választották, mert korábban a család több halottját is ő búcsúztatta. Williams úgy reagált: tiszteletben tartja a család véleményét, de sajnálja, hogy így éreznek.

Williams egyik legtöbbet vitatott kijelentése az volt, hogy a fekete életek addig nem számítanak, amíg maguk a feketék sem tisztelik azokat, és halomra ölik egymást. Stevie Wonder erre tiltakozásképpen már helyben felkiáltott, hogy a fekete életek igenis számítanak.

Williams a szertartás során arról is beszélt, hogy egy fekete nő egyedül nem képes férfiakat nevelni a fekete, apa nélkül felnövő kisfiúkból. A kijelentés azért volt különösen oda nem illő, mert Aretha Franklin négy gyereket nevelt egyedülálló anyaként.

Vaughn Franklin elmondta: Williams búcsúztatója az egész családot váratlanul érte. A Hollywood Reporter cikke szerint a gyászoló hozzátartozók nem egyeztettek előre a férfival a búcsúztató szövegéről. Aretha Franklin 76 éves korában halt meg augusztusban.

Nem ez volt azonban az egyetlen kellemetlenség Aretha Franklin temetése alatt: a szertartást vezető püspök nyilvánosan csöcsörészte meg a Natural Womant éneklő Ariana Grandét, akin ráadásul Bill Clinton is gátlástalanul legeltette a szemét. A püspök később elnézést kért a túl "barátságos" ölelésért.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?