Kiütött egy részeg egyetemistát, két év felfüggesztettet kapott

2018.09.25. 16:16

Két év börtönbüntetésre ítéltek kedden egy biztonsági őrt, aki tavaly a Pécsi Egyetemi Napokon úgy megütött egy fiatalembert, hogy az fejével a földnek csapódva nyílt koponyatörést szenvedett. A nem jogerős ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Pécsi Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a biztonsági őrt életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vették a határozatot.

A sértett egy budapesti egyetemista, aki a PEN-en bulizva nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Ittassága miatt ki kellett vezetni a helszínről, mert

tánc közben többször a levegőbe boxolt.

Az egyetemistát az egyik barátja és a biztonsági őr vezette ki. Mikor a biztonsági őr elengedte a részeg fiatalember karját, az indulatosan szidalmazni kezdte az őrt, aki erre öklével úgy homloktájon ütötte az egyetemistát, hogy az hanyatt esett, feje pedig a földhöz csapódott.

A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, a mentőket a sértett barátja értesítette. A fiatalember darabos orrcsonttörést, súlyos, nyílt koponyacsonttörést és koponyán belüli vérzést szenvedett.

Korábban a budapesti bulinegyedben, egy Dob utcai szórakozóhely előtt, ütött életveszélyeset egy 23 éves biztonsági őr. A bántalmazott férfi koponyaalapi törést, és más súlyos fejsérüléseket szenvedett, gyógyulásának időtartama három-négy hónapra tehető.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport