Ugrálunk egy kicsit, aztán visszabújunk a szekrénybe

2018.09.25. 15:52

Felhőtlenül hülyülni, kajálni, gyúrni, rohangálni a mezőn, fiatalnak lenni - nagyjából ezeket a hangulatokat próbálja megfogni az első dalával és videoklipjével jelentkező Liga. Az egyszerű név az eddig producerként dolgozó Stámusz Ferencet és Nagy Leventét takarja. A klipet Stámusz testvére, az operatőrként tevékenykedő Dániel rendezte.

Stámusz és Nagy projektje szárnybontogatásnak indult, az előbb poénból kipróbálta magát énekes, dalszerző, és szövegíró, és annyi pozitív visszajelzést kaptak, hogy befejezték a számot.

Számos házibuli kiabálós részének is vicces darabja volt, de azért másnap mindenki emlékezett, hogy küld már át azt a dalt!

A felvételen is ők ketten játszanak, Stámusz énekel és a dobokat intézte, Nagy a billentyűs hangszereket. A szöveg az egy saját történetet dolgoz fel, "alapvetően egy lányról íródott, de utólag rá kellett eszmélnem, hogy rengeteg egyéb azonosulással is társítani tudom az életemből", mondta az Indexnek a dalszerző. A tervek szerint lesznek még új dalok, "picit funkosabb irányból".

A Liga első klipje és dala Stámusz és Nagy friss kiadójának, a HVöS Music első kiadványa is egyben. Stámusz szerint friss emberekkel fognak foglalkozni, több tehetséges énekes-gitárost például utcazenélés közben találtak a városban, kutyasétáltatás közben, de volt olyan is, akit napokig kutattak gitároscsoportokban, hátha ismeri valaki az "ed sheeran cover budapest" címszóra talált tehetséges fiút a Youtube-ról. Lesz olyan is, aki náluk próbálja ki magát először, Vecsei H. Miklós színész (Csak szex és más semmi, Egynyári kaland) például szintén a HVöS alatt kezdi majd a zenei karrierjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?