Budapestre jön a Breaking Bad zenei főszerkesztője

2018.10.12. 11:04

Jó, a music supervision nem teljesen az, mármint szerkesztés, illetve annál sokkal több, de nagyjából ráhúzható a tevékenységre, amiről tavaly a Stranger Things című Netflix-sorozat music supervisorja, Nora Felder ezt mondta az Indexnek:

A music supervison a mozgóképekhez párosított zene felügyeletét, rendezését jelenti. Sokan azt hiszik, annyiból áll, hogy a zenei aláfestés nélküli jelenetekhez zenéket válogatok, de ennél sokkal több: az olyan egyszerű feladatoktól, mint kitalálni, egy adott jelenetben a szereplő mit fog dúdolni, az olyan bonyolultakig, mint megtalálni egy bizonyos templomi kórust, és eldönteni, mit fognak énekelni.

Szóval erről van szó. Szép, izgalmas szakma, a Budapest Showcase Hub fesztivál (BUSH) a Filmalap Fast Foward programjával együttműködésben pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén is elhozza a szakma egyik kiemelkedő alakját, Thomas Golubicot, aki a Breaking Bad music supervisorja volt, és Balázs Ádámmal, az Oscar-díjas Mindenki valamint a Testről és lélekről című filmek magyar zeneszerzőjével tart közös előadást és workshopot rendezőknek, producereknek és zeneszerzőknek november 15-én és 16-án a Brody Studiosban. 

Thomas Golubic

Golubic a music supervisorkodás mellett DJ is és Grammy-díjra jelölt lemezproducer. A Breaking Bad mellett dolgozott a Walking Dead és a Sírhant művek zenéjén, és ő volt az, aki felhasználta Sia Breathe Me című dalát a Sírhant művek zárójelenetében - ezt a mai napig az egyik legemlékezetesebb zenei betétnek tartják, radásul ez indította be Sia karrierjét Amerikában.

A BUSH a régió legnagyobb zenei showcase fesztiválja, koncertekkel (november 15-17. között 14 ország 30 zenekara lép fel) és szakmai programokkal (előadások a koncertszervezésről, a finanszírozási kérdésekről, rövid képzések, workshopok). Golubic például tart egy workshopot rendezőknek és producereknek, ezen filmes projektjeikről és az ahhoz készülő zene válogatásról lesz szó. Akit érdekel a dolog, regisztráljon. A  workshop második napjára zeneszerzőket várnak, itt Balázs Ádámmal együtt azt mutatják be, hogyan hat a zene egy-egy filmjelenet hangulatára, illetve ezen keresztül a nézőre. 

A Filmalap Fast Forward Programjának küldetése, hogy a hazai filmes szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?