Helyetted senki sem fog jó életet adni

2018.10.17. 15:27

5 év telt el a Parfüm mindent elsöprő sikere óta: születésnapi koncertre készül Boggie, és új klippel is jelentkezett, amiben csepeli gyermekkora előtt tiszteleg, és üzeni mindenkinek: küzdj egy jobb életért! 

A Run to the River klipjét Boggie gyermekkora ihlette. A klip helyszínéül a Csepeli Erőmű egyik elhagyatott munkásszállója szolgált, Csepel fontos helyszín az énekesnő életében, ugyanis itt nőtt fel, szülei is az erőművekben ismerkedtek meg még a 80-as években. 

A klipet a Lőrincz Nándor és Nagy Bálint-páros rendezte, ők álltak a Parfüm és a Camouflage mögött is, de ez egy merően más stílusú klip, mint a korábbiak, törekedtek arra, hogy a dal üzenetét, mondanivalóját szolgálják, szem előtt tartva Boggie egyéniségét. A klipet először a Stenken lehet megnézni, íme:

A Run to the River gyakorlatilag egy kisfilm, aminek középpontjában egy munkáscsalád áll. Ennek a miliőnek mindennapi problémájával, élethelyzeteivel, életképeivel. A házaspárt Orosz Ákos és Gyöngy Zsuzsa alakítják, a kislányuk a Boggie-ra megszólalásig hasonlító Szeles Katalin. Ők adják a videóklip gerincét, de legfőképp Kati, a kislány, akinek a szemén keresztül látjuk a világot, ezt a speciális miliőt. A zenekar is felbukkan pár snitt erejéig: a munkásszálló egyik termében próbálnak. Itt találkozik az énekesnő és a főszereplő kislány világa.

"Nem szabad feladni." - üzeni a klippel Boggie. "Teljesen mindegy, hogy mennyire jössz hátrányos helyzetből, csinálni kell és kész. Helyetted senki sem fog jó életet adni. Ha azt hiszed már itt a vég, akkor vegyél egy nagy levegőt és próbálj meg kinézni a saját nyomorodból és küzdj egy jobb életért."

Boggie legközelebb október 24-én lép fel az A38 hajón. Idén 5 éve, hogy a Parfüm elindult világkörüli útjára, felkerült a Billboard listára, majd a második nagylemezért Fonogram díjat  kapott és jött az Eurovízió. A harmadik nagylemez megjelenése után pedig az SXSW fesztiválon is fellépett.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?