Belekerültél: új szám a Hiperkarma készülő albumáról

2018.10.23. 08:59 Módosítva: 2018.10.23. 15:36

Hamarosan elkészül a Hiperkarma új lemeze. Az album online premierje várhatóan december közepén lesz az Indexen, majd a zenekar tervei szerint január elején kerül a boltokba a CD, amit részben közösségi finanszírozásból terveznek kiadni.

A napsütötte rész című lemezhez szeptember óta 10 dalt vettek fel. A címadó dal még tavasszal elkészült – az volt idén a torockói Double Rise fesztivál fesztiválhimusza –, a másodikat, a belekerültél című most készült el. 

A klipet hétfő éjjel tették közzé a Youtube-on, az adománygyűjtő kampány részeként.

A hiperkarma 2000 óta van jelen a magyar könnyűzenében, miután Bérczesi előző zenekara, a Blabla feloszlott. Az első, 2000 nyarán megjelent, cím nélküli lemez után – amit Bérczesi programozott alapokon szinte egyedül, Dióssy Ákos billentyűs segítségével készített – 2003-ban jöttek ki az amondó című albummal (de a kettő között készült három kislemez is), majd 2007-től a zenész drogproblémái miatt szünetelt a banda működése. Ezekről a problémákról és a leszokásáról Bérczesi 2014-ben az Indexnek is mesélt, kendőzetlenül feltárva, min ment keresztül.

12 nap ébren, aztán 21 gyógyszerrel, lekötözve

2011-ben kezdtek újra, de kihagyásokkal, de végül csak 2014-ben készült el harmadik lemezük, a konyharegény – ezen van személyes kedvencem is, a pont –, majd 2016-ban az eddigi utolsó album, a délibáb. Ennek a címadó dalát 2017-ben a Fonogram – Az év alternatív lemeze vagy felvétele és a Petőfi Zenei díj – Az év dala kategóriájában is jelölték. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?