Pharrell megtiltotta Trumpnak, hogy használja a Happyt

2018.10.30. 14:53

Megtiltotta Donald Trumpnak Pharrell Williams, hogy a politikai eseményein a zenéit használja, írja a BBC. Pharrell azután húzta fel magát, hogy alig pár órával a pittsburghi mészárlás után az amerikai elnök egy indianai eseményen a Happy c. dalt is felhasználta. A támadást elkövető férfiről azóta kiderült, hogy zsidó- és migránsgyűlölő, és Trump elhivatott támogatója.

Pharrel ügyvédje levélben szólította fel az elnököt, hogy a tragédiában nincs semmi happy (a boldog jelentés angolul), és semmilyen engedélyt nem ad a dala felhasználásához. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Trump szerzői jogot és védjegyet is sért azzal, hogy engedély nélkül hallható Pharrel zenéje a politikai gyűlésein.

Nem Pharrell az első zenész, aki aggresszíven elhatárolódik Trumptól, és ügyvéden keresztül követeli, hogy tűnjenek el a számai az elnök környezetéből. Így tett korábban (kétszer is) Steven Tyler az Aerosmith-ből és Prince hagyatékának képviselői.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?