Kanye West: Kihasználtak, eltávolodom a politikától

2018.10.31. 08:24

A legutóbbi albuma óta Kanye West karrierje inkább hasonlított egy óriási politikai trollkodásra, mint egy zenei géniusz munkásságára: találkozott Trump elnökkel egy bizarr sajtóesemény során, személyesen ment a TMZ nevű bulvárportál szerkesztőségébe okoskodni, sztárvendég volt a Saturday Night Live című szkeccsműsorban, ahol a forgatás után még ottmaradt egy hosszú és zavarbaejtő beszédet tartani az amerikai elnökről, és így tovább. És mellesleg zavarosan próbálta valahogy azt kommunikálni, hogy át kellene gondolni a rabszolgaságot megszüntető alkotmánymódosítást is. Az új lemezének az SNL estéjén kellett volna megjelennie, de végül West Ugandába utazott befejezni.

Valószínűleg onnan írta ki Twitterre is a következőt:

Azaz hogy kinyílt a szeme, és rájött, hogy olyan üzenetek terjesztésére használták őt, amikben nem hisz. Kijelentette, hogy eltávolodik a politikától, és inkább a kreatívkodásra fog összpontosítani. Egy következő tweetben pedig egyértelműsítette a politikai nézeteit is: hisz a munkahelyek teremtésében, a börtönök megreformálásában, és a józan ész diktálta fegyverszabályozásban is, hogy a világ biztonságosabb legyen.

Habár West még mindig kiszámíthatatlan, ezzel úgy tűnik, hogy véget ért a korszaka, amikor nyilvánosan kiállt Trump mellett: a Make America Great Again sapija volt az egyik fő ok az SNL-beli konfliktusaira. Felesége, Kim Kardashian szombaton azt nyilatkozta, hogy férje nem biztos, hogy a legjobban kommunikáló ember: “Négy évig tart befejeznie egy számot, hogy kifejezze azt, amit szeretne. Amikor valamit kiír a Twitterre két másodperc alatt, azt, amit gondol, és amit mond, akkor nem biztos, hogy a legjobb kommunikátor a világon”, de tudja, hogy a szíve a helyén van.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?