Ha mondanád, akkor mondjad!

2018.10.31. 15:07

Az utolsó hangig egyedül játszotta fel a szólóalbumát Szesztay Dávid, a Kiscsillag zenekar billentyűse/gitárosa. A Dalok bentre november 21-én jelenik meg, az első dalt, a Szólj címűt először a Stenken lehet meghallgatni. Lovasi András a kiadó, két dalszöveget is írt a lemezre.  

De kezdjük az elején! Ki is az a Szesztay Dávid és miért érdekes? „Tizenhét évesen a grunge érában kezdtem, volt is alternatív rock zenekarom, ahol gitároztam és énekeltem, de huszonegy évesen már egyre több jazzt hallgattam, zongoráztam is. Évekig »kamu jazzt« játszottam a Kamu zenekarban, aztán Kézdy Luca jazzhegedűs elhívott basszusgitározni egy tánc performance-hoz, ezt követően megalakítottuk a Santa Divert, amit tizenegy éve működtetünk. Közben összeházasodtunk, született két gyermekünk. Egyre többet zenéltem színházakban, legtöbbet a Pont(y) Műhely tagjaként, írtam zenét Pater Sparrow 1 című filmjéhez, majd még több színházi előadáshoz, aztán reklámfilmhez, rövidfilmhez, dokumentum-, animációs- és játékfilmhez. 2005 és 2012 között három lemezt jelentettünk meg art-rock-jazz zenekarommal (Dav), voltam billentyűs a Budbudas nevű all star zenekarban, és gitáros a Rutkai Bori és a Specko Jednóban. 2016-ban írt rám Leskovics Gábor, a Kiscsillag gitárosa, hogy nincs-e kedvem beszállni a Kiscsillagba. Naná, hogy volt! Közben elég sok dalt írtam, mígnem a stúdiómban egyedül feljátszottam és megkevertem az első szólóalbumomat, így született meg a Dalok bentre.”

Minderről a folyamatról egy kicsit személyesebben is vall az albumhoz készült videóban, amiben arról is beszél, hogy egy különleges doboz is készült a megjelenéshez, amiben a számokhoz készült képeslapok is lesznek (a cédé mellett nyilván). 

A videóban beszél a Szólj című dal keletkezéséről is: "Ez egy áldott állapot, így alkotni és így egyedül lenni beburkolózva és kísérletezni. (...) Ilyenkor hajlamos az ember megijedni, meg tele lenni félelemmel, meg kétségekkel. Valahol nekem ez a szám erről szól, hogy nem kell. Meg kell szólalni, ha van mondanivalód, nem véletlenül töltötted el azt a sok időt ezzel. Azért mert mondanád. Akkor mondjad."

A dalt először a Stenken lehet meghallgatni, íme: 

A Dalok bentre pedig november 21-én jelenik majd meg, akkor is itt a Stenken kell majd keresni az első lehetőséget. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?