Meghalt Nagy Gyula, a Fekete Lyuk vezetője

2018.11.02. 19:31

Meghalt Nagy Gyula, a budapesti Fekete Lyuk egykori vezetője, valamint a Sex Action menedzsere, írja a Metal Hammer a Sex Action és az F.O.System zenekarokból ismert Mátyás Attila Facebook-posztja alapján.

"Egy csodás, vidám ember, a Sex Action zenekar örökös tagja és menedzsere, jó barátunk, Nagy Gyula ma távozott közülünk. Gyulám, nyugodj Békében!" – írta a zenész a pénteki bejegyzésben.

A Fekete Lyuk a korábbi Ganz-Mávag Vörösmarty művelődési házának pincéjében nyílt meg 1988-ban a nyolcadik kerületi Golgota utcában. A legendás underground szórakozóhelyen olyan zenekarok koncerteztek, mint a Vágtázó Halottkémek, a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Sziámi, a Pál Utcai Fiúk, a Kampec Dolores, a Perfect Name, a Vidámpark és a Leukémia, valamint – ahogy a Lángoló Gitárok is emlékeztet rá – a Fugazi is itt adta első és egyetlen magyar fellépését.

"A klubvezető, Nagy Gyula underground klubot akart, alternatív/rock/punk/dark zenékkel és koncertekkel, és rövid idő alatt a Lyuk lett A Hely a budapesti éjszakában. Bár a Lyukról durva, sokszor túlzó sztorik is keringtek, verekedésekkel, azért a hely nem erről szólt a visszaemlékezések szerint" – írta az Index is, amikor Urbán Tamás fotóin keresztül mutattuk be a klub mindennapjait.

"Elfogadottá vált, hogy akinek kedve tartja, az asztalon vagy a földön feküdhet, a közönség gyakran lejtette vadóc össztáncát, a pogót. Egy laza, több százas társaság számára, ha prüdériájától kellőképpen megszabadult, a Lyuk-as magatartás csöppet sem formabontó" - büszkélkedett egy korabeli  interjúban  Nagy Gyula.

Lentebb megtekinthető néhány felvétel a Fekete Lyukról és Nagy Gyuláról:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport