Meghalt Nagy Gyula, a Fekete Lyuk vezetője

2018.11.02. 19:31

Meghalt Nagy Gyula, a budapesti Fekete Lyuk egykori vezetője, valamint a Sex Action menedzsere, írja a Metal Hammer a Sex Action és az F.O.System zenekarokból ismert Mátyás Attila Facebook-posztja alapján.

"Egy csodás, vidám ember, a Sex Action zenekar örökös tagja és menedzsere, jó barátunk, Nagy Gyula ma távozott közülünk. Gyulám, nyugodj Békében!" – írta a zenész a pénteki bejegyzésben.

A Fekete Lyuk a korábbi Ganz-Mávag Vörösmarty művelődési házának pincéjében nyílt meg 1988-ban a nyolcadik kerületi Golgota utcában. A legendás underground szórakozóhelyen olyan zenekarok koncerteztek, mint a Vágtázó Halottkémek, a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Sziámi, a Pál Utcai Fiúk, a Kampec Dolores, a Perfect Name, a Vidámpark és a Leukémia, valamint – ahogy a Lángoló Gitárok is emlékeztet rá – a Fugazi is itt adta első és egyetlen magyar fellépését.

"A klubvezető, Nagy Gyula underground klubot akart, alternatív/rock/punk/dark zenékkel és koncertekkel, és rövid idő alatt a Lyuk lett A Hely a budapesti éjszakában. Bár a Lyukról durva, sokszor túlzó sztorik is keringtek, verekedésekkel, azért a hely nem erről szólt a visszaemlékezések szerint" – írta az Index is, amikor Urbán Tamás fotóin keresztül mutattuk be a klub mindennapjait.

"Elfogadottá vált, hogy akinek kedve tartja, az asztalon vagy a földön feküdhet, a közönség gyakran lejtette vadóc össztáncát, a pogót. Egy laza, több százas társaság számára, ha prüdériájától kellőképpen megszabadult, a Lyuk-as magatartás csöppet sem formabontó" - büszkélkedett egy korabeli  interjúban  Nagy Gyula.

Lentebb megtekinthető néhány felvétel a Fekete Lyukról és Nagy Gyuláról:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?