Felébredni egy álomból

2018.11.15. 15:06

Tizenegy lemezzel a háta mögött, tíz év angol nyelven űzött singer-songwriterkedés után élete első magyar nyelvű dalával jelentkezik Norbert Kristof. Eddigi munkái a tengerentúli popkultúra iránti rajongásról tanúskodtak, ezért magyarul énekelni a nyelvválasztáson túlmutató, gyökeres változást jelent.

 A „Fények nőnek” dalszövegét Szajkó András, a Blahalouisiana zenekar szövegírója és gitárosa írta, és – Norbert Kristofra jellemző témaválasztással – a szerelemről és az elengedésről szól.

„Számomra mindig is a tengerentúli popkultúra volt a meghatározó, és akár otthon ültem a székemen, akár egy belvárosi kocsmában, mindig arról álmodoztam, hogy valahol a világ másik pontján fogok majd zenélni. Ezért mindig rettegtem attól, hogy elkezdjek magyar nyelven énekelni, mert az a felébredést jelentette volna ebből az álomból. Az elmúlt években sok álmodozó partnerem is arrébb állt az életemből, és én is egyre kevesebbet merültem ebbe a vízióba. Aztán a végső lökést az Óriás zenekar tavalyi lemezbemutatója adta meg: akkora hatással volt rám, hogy életemben először úgy éreztem, lehet magyar nyelven jó zenét csinálni” – mesélt első magyar nyelvű zeneszáma, a Fények nőnek születéséről Norbert Kristof.

Ez az inspiráció egy új szerzőpárost hívott létre: Norbert Kristof álomszerű, melankolikus zenéjéhez a Blahalouisiana szólógitárosa és egyik szövegírója, Szajkó András írt dalszöveget; számos közös utazással és kalanddal fűszerezett barátságuk több mint tíz éve tart már. „Andrásnak rengeteget köszönhetek, és nélküle ez a szám sem jöhetett volna létre. Nem ez az első dalom, ami a szerelemről és az elengedésről szól. Biztos éreztetek már olyat egy másik ember iránt, hogy ő az, aki a világot jelenti, aki miatt érdemes minden nap felkelni, akinek elmondhatod minden titkodat, és ő is neked az övéit; aki tudja, hogy mi az, amit még nem tettél meg magadért, de szükséged van rá, és aki bízik mindenben ami te vagy és ami ti vagytok. És biztosan éreztetek már olyat is, hogy ezt a valakit el kell engednetek az életetekből, mert mennie kell. Talán sokára, de eljön az a pillanat, amikor kicsit megnyugszol, letisztulnak az érzéseid, és abban a pillanatban körbenézel és azt látod, hogy nincs is már ott a másik, és nem is lesz. Erről a pillanatról szól a Fények nőnek” – mondta el az új számról Norbert Kristof.

Ne maradjon le semmiről!15%
5990 Ft
5092 Ft
15%
4599 Ft
3910 Ft