Megérkezett Lovasi kedvenc idei magyar lemeze

2018.11.21. 15:09

"Egész éven át egy tükröt nézve várt, és belepte a hó minden mondatát" – énekli első szólólemezén Szesztay Dávid, a Kiscsillag zenekar billentyűs-gitárosa. A Dalok bentre című anyagról korábban egy számot (a Szólj címűt) már bemutattunk, a szerdán megjelenő albumot szintén a Stenken lehet először hallani.

Szesztay Dávid az utolsó hangig egyedül játszotta fel a lemezt, ő írta az album összes dalát, két szöveget azonban kollégája és kiadója, Lovasi András jegyez. Az album fizikai formátumban is megjelenik: a doboz a cédé mellett a lemez zenei világával harmonizáló képeslapokat tartalmaz, a fényképeket a zenész felesége, Kézdy Luca készítette.

Szesztay korábban így foglalta össze eddigi zenei pályáját az Indexnek:

Tizenhét évesen a grunge-érában kezdtem, volt is alternatív rock zenekarom, ahol gitároztam és énekeltem, de huszonegy évesen már egyre több jazzt hallgattam, zongoráztam is. Évekig kamu jazzt játszottam a Kamu zenekarban, aztán Kézdy Luca jazzhegedűs elhívott basszusgitározni egy tánc performance-hoz, ezt követően megalakítottuk a Santa Divert, amit tizenegy éve működtetünk. Közben összeházasodtunk, született két gyermekünk. Egyre többet zenéltem színházakban, legtöbbet a Pont(y) Műhely tagjaként, írtam zenét Pater Sparrow 1 című filmjéhez, majd még több színházi előadáshoz, aztán reklámfilmhez, rövidfilmhez, dokumentum-, animációs- és játékfilmhez. 2005 és 2012 között három lemezt jelentettünk meg a Dav nevű art-rock-jazz zenekarommal, voltam billentyűs a Budbudas nevű all star zenekarban, valamint gitáros a Rutkai Bori és a Specko Jednóban. 2016-ban írt rám Leskovics Gábor, a Kiscsillag gitárosa, hogy nincs-e kedvem beszállni a Kiscsillagba. Naná, hogy volt! Közben elég sok dalt írtam, mígnem a stúdiómban egyedül feljátszottam és megkevertem az első szólóalbumomat, így született meg a Dalok bentre.

A Dalok bentre című albumot itt lehet meghallgatni:

Lovasi András egyébként már egy áprilisi interjúban lelkesen harangozta be a most megjelenő lemezt, "elképesztően kreatív" zenésznek és zeneszerzőnek nevezve Szesztayt. "Eddig amit idén hallottam lemezt, abból Dávidé lesz a legjobb, a magyarok között, de nem is feltétlenül csak azok között" – mondta a Recordernek adott interjújában Lovasi.

Az albumhoz ráadásul közben egy újabb klip is készült, ami a cikk elején is idézett 2120 című számhoz forgott. A videót a fentebb már említett Pater Sparrow rendezte, az operatőr Miki 357 volt, és – ha jól látom/értem – feltűnik benne az egész Szesztay család. A klip szintén a Stenken debütál:

A Dalok bentre című album dobozos kiadását Lovasi András honlapján, azon belül is az Egyszerű Igazságok Boltjában lehet megrendelni. Egyébként Szesztay Dávid énekelt a Kiscsillag szintén a Stenken bemutatkozó, Ott ahol akarod című számában is.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Árfolyam