Bíróság elé állítanak egy rendszerkritikus orosz rappert

2018.11.22. 18:46

Bíróság elé állították Oroszország egyik legnépszerűbb rapperét, Dimitrij Kuznyecovot, művésznevén Huskyt. A BBC írja, hogy Huskyt azután vitték el a rendőrök, hogy az utcán koncertezett a rajongóinak.

Huskyt Krasznodárban vitték el a rendőrök szerdán, miután lefújták a városba meghirdetett fellépését. A hatóságok arra hivatkozva fújták le a rapper koncertjét, hogy az előadó elfogadhatatlan szélsőséges tevékenységet folytat. Ezután a rapper egy klubban próbált meg fellépni, ahol lekapcsolták az áramot, végül az utcán, egy autó tetején szórakoztatta a rajongóit egészen addig, ameddig onnan le nem rángatták a rendőrök.

A rapper korábban arról írt a közösségi oldalán, hogy egyre több városban jelzik a hatóságok a szervezőknek, hogy fújják le Husky koncertjeit.

Husky videói alatt több millió megtekintés van a Youtube-on, és gyakran kritizálja a hatóságokat, a kormányt, illetve egy korai dalában nyíltan rossz szavakkal merészelte illetni Vlagyimir Putyint is. A hatóság túlkapása vele kapcsolatban viszont azért érdekes, mert a hírek szerint támogatja az oroszok által támogatott szakadárokat Donyeckben.

A szibériai születésű Husky 15 nap börtönt kaphat, amiért engedély nélkül tartott tömegrendezvényt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?