Meghalt Bolla Zsolt rádiós szakember

2018.11.23. 18:20

53 évesen, szívelégtelenségben hunyt el vietnami nyaralása során. Az ő nevéhez fűződik több hazai és külföldi rádiós sikertörténet, sokan a mai napig a legjobb magyar rádiós menedzsernek tartják.

zsolt

1987-ben, hangtechnikusként kezdte rádiós pályafutást a Magyar Rádióban, ahonnan a Rádió Bridge-hez került, majd 1999-ben a Danubius Rádió gyártásvezetője lett. 2000-től a Sláger Rádió programigazgatói feladatait látta el, alatta lett  belőle Magyarország leghallgatottabb és legsikeresebb rádiója. A Sláger megszűnése után a Juventus Rádiónál, később a Neo FM-nél is volt,  2016 júliusától a Class FM programtanácsadójaként dolgozott.

Még 1994-ben alapította meg Bolland Sound & Universe nevű cégét, melyen keresztül több tucat magyarországi és külföldi rádió arculatáért és programmingjáért felelt. Tanácsadóként részt vett a szerb Naxi Nacional építésében, emellett a Szerbiai Rádióállomások Szövetségével (RAB) is együttműködött.

A Radiosite nevű szaklap azt is megemlíti vele kapcsolatban, hogy zenészként is jeleskedett: a 80-as években az EKG-ban, 1991-től pedig Vörös István zenekarában, a Prognózisban dobolt, de később olyan zenekarokka is színpadra lépett, mint az Omega, a Bikini és a Republic.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport