Harcsa Veronika kénytelen a tükörbe nézni

2018.12.03. 14:59

Tükrök, fények, lassú mozgások - amatőr fotós készítette Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közös új klipjét, a Listen To Me Now-t, amit először itt, az Indexen lehet megnézni.

Lehetne írni okosságokat, de igazából Harcsáék megtették helyettünk, amikor ezt írták nekünk a klip születésének történetéről:

Egyik nyári koncertünkön bukkant fel kamerával a kezében egy Nagy Eszter Fruzsina nevű lány, aki izgalmas koncertfotók mellett a színpadszéli esőtócsában tükröződve örökítette meg az egyik dalunkat. A fotóiból leszűrődő képi érzékenység pont azt a hangulatot jelenítette meg, amit számunkra a jövőre megjelenő albumunkon szereplő Listen To Me Now című dal jelent, ezért jutott eszembe felkérni a klipkészítésre. Mint kiderült, Eszter idén februárban vette első kameráját, mégis olyan ösztönös szépérzékkel bánik a képpel, ami Bálinttal mindkettőnket lenyűgözött.Úgy gondoltuk, mindhármunknak izgalmas kaland lehet, ha közösen ötletelve megpróbálunk klipet készíteni, és képben is megfogalmazzuk azt, amit Bálinttal előtte csak zenében és dalszövegben tettünk. A dal a két ember közötti kommunikációról szól, ami mint tudjuk, bonyolult dolog. Csak a saját szűrőinken keresztül próbálhatjuk meg megérteni a másikat, és sosem ismerhetjük meg tökéletesen, teljes valójában. Ezért a klipben egymást csak tükrökön és árnyakon keresztül látjuk, sosem egy az egyben. A klipet a Budai Arborétumban és a saját lakásomban forgattuk, végig természetes fények mellett.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kvartetjét élőben legközelebb december 8-án lehet megnézni az A38-on, a Shapeshifter című albumuk 2019 februárjában jelenik majd meg.

Ne maradjon le semmiről!