Harcsa Veronika kénytelen a tükörbe nézni

2018.12.03. 14:59

Tükrök, fények, lassú mozgások - amatőr fotós készítette Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közös új klipjét, a Listen To Me Now-t, amit először itt, az Indexen lehet megnézni.

Lehetne írni okosságokat, de igazából Harcsáék megtették helyettünk, amikor ezt írták nekünk a klip születésének történetéről:

Egyik nyári koncertünkön bukkant fel kamerával a kezében egy Nagy Eszter Fruzsina nevű lány, aki izgalmas koncertfotók mellett a színpadszéli esőtócsában tükröződve örökítette meg az egyik dalunkat. A fotóiból leszűrődő képi érzékenység pont azt a hangulatot jelenítette meg, amit számunkra a jövőre megjelenő albumunkon szereplő Listen To Me Now című dal jelent, ezért jutott eszembe felkérni a klipkészítésre. Mint kiderült, Eszter idén februárban vette első kameráját, mégis olyan ösztönös szépérzékkel bánik a képpel, ami Bálinttal mindkettőnket lenyűgözött.Úgy gondoltuk, mindhármunknak izgalmas kaland lehet, ha közösen ötletelve megpróbálunk klipet készíteni, és képben is megfogalmazzuk azt, amit Bálinttal előtte csak zenében és dalszövegben tettünk. A dal a két ember közötti kommunikációról szól, ami mint tudjuk, bonyolult dolog. Csak a saját szűrőinken keresztül próbálhatjuk meg megérteni a másikat, és sosem ismerhetjük meg tökéletesen, teljes valójában. Ezért a klipben egymást csak tükrökön és árnyakon keresztül látjuk, sosem egy az egyben. A klipet a Budai Arborétumban és a saját lakásomban forgattuk, végig természetes fények mellett.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kvartetjét élőben legközelebb december 8-án lehet megnézni az A38-on, a Shapeshifter című albumuk 2019 februárjában jelenik majd meg.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?