A Bohemian Rhapsody a legtöbbet streamelt 20. századi szám

2018.12.11. 11:27

A Queen együttes Bohemian Rhapsody című száma lett a 20. századi zenetörténet legtöbbet streamelt dala, sőt, ezzel együtt minden idők legtöbbet streamelt classic rock dala is, írja a Variety a Universal Music Group bejelentése nyomán.

Az 1975-ös A Night at the Opera című lemezen szereplő slágert több mint 1,6 milliárd alkalommal játszották le a legfőbb streamingszolgáltatásokon, amihez nyilván az azonos címmel mozikba került Queen-film is nagyban hozzájárult, ami hatalmasat ment az amerikai és a magyar mozikban.

Universal Music Group vezetője, Lucian Grainge szerint az eredmény nem véletlen, hiszen a könnyűzene történetének egyik legjobb együtteséről és egyben egyik legjobb daláról beszélünk, ami több mint négy évtizeddel a megjelenése után is újabb rajongókat szerez Freddie Mercury zenekarának.

Brian May, a zenekar alapító-gitárosa a hírről értesülve szintén annak örvendezett, hogy a Queen zenéje kiállta az idő próbáját. A Bohém rapszódia című filmről és a valósághoz való bizonytalan viszonyáról egyébként itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!