Horrorfilmek rémalakjai és ismeretlen eredetű szorongások

2018.12.13. 15:03

November végén jelent meg a zeneileg valahol a techno és elektronika, illetve az űrrock környékére sorolható Freakin' Disco második nagylemeze, amelyen az a Rules c. szám is szerepel, amelynek az új videóklipje nálunk debütál.

A klipet több nézés után is kissé nehéz dekódolni, tele van erős, álomszerű képekkel, és horror hatású jelenetekkel, amely a készítők szerint gyerekkorban gyökerező feldolgozatlan emlékeket és ismeretlen eredetű szorongásokat jelenítenek meg. A videót egyébként Freund Ádám rendezte, akinek a Földiek című diplomafilmjét tavaly diák-Oscarra is jelölték, az operatőr pedig Gyuricza Mátyás volt.

Mint a sajtószövegből kiderül, hogy Freund és a zenekar egyik tagja, Keresztes Gábor együtt dolgoztak a Földieken, és akkor döntötték el, hogy készítenek egy klipet az együttesnek.

A Freakin' Disco egyébként egyre aktívabb külföldön is, játszottak a dán Slaughterhouse Fesztiválon és a 2018-as MENT showcase-en is Ljubljanában, illetve szereztek már zenét színházi előadásokhoz, divatbemutatóhoz és cirkuszi előadáshoz is.

Ha valaki szeretné elcsípni őket élőben, akkor legközelebb december 27-én tudja a budapesti Toldiban, ahol lemezbemutató koncertet tartanak. A videó a Hangfoglaló Program támogatásával készült.

Ne maradjon le semmiről!